Balsamista #4

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Kup Balsamista #4 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Balsamista #4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Balsamista #4

Kilka ciekawych opowiadan, jedno genialne.
Te mangi sa skarbnica cytatow.
Polecam.

Kilka ciekawych opowiadan, jedno genialne.
Te mangi sa skarbnica cytatow.
Polecam.

2035

Z każdym kolejnym tomem jest ciekawiej

Z każdym kolejnym tomem jest ciekawiej

Mając na uwadze, że mangi to takie komiksy znacznie mądrzejsze od ich pobratymców, zacząłem i ja częściej sięgać i po mangi właśnie. Oczywiście to duże uproszczenie, zdarzają się wyjątki od reguły i to bardzo chlubne, jednak moja opinia nie ulega zmianie, że komiksy to po prostu prosta opowiastka wzbogacona rysunkami. Gusta są różne, być może się mylę pod tym względem, kto wie.

A wracając do mang, kolejna którą przeczytałem z zainteresowaniem to "Balsamista 4". Tym razem zostaje nam przedstawiona opowieść z przeszłości bohatera, rodzące się uczucie, oraz kolejne historie, mające nam pokazać czym jest przemijanie, a w końcu koniec.

Autorka stworzyła niezwykłe dzieło, bowiem w swoich opowieściach, mimo że mogą się wydawać proste i nieskomplikowane, zawarła prawdy które są zawsze aktualne. Być może w tym tkwi sekret tych opowieści, że są tak popularne. A sam bohater coraz bardziej utwierdza w nas przekonanie, że nieważne kim jesteś, ale jak traktujesz innych. Polecam, zachęcam do lektury.

464 użytkowników ma tytuł Balsamista #4 na półkach głównych
281 użytkowników ma tytuł Balsamista #4 na półkach dodatkowych