Wieczerza w Rajskiej Dolinie

Okładka książki Wieczerza w Rajskiej Dolinie autora Edward Kupiszewski, 9788388169618
Okładka książki Wieczerza w Rajskiej Dolinie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wieczerza w Rajskiej Dolinie

Tagi i tematy do książki Wieczerza w Rajskiej Dolinie

Edward Kupiszewski
Edward Kupiszewski
Edward Kupiszewski (ur. 18 czerwca 1940 w Czerwonce k. Makowa Mazowieckiego - zm. 8 sierpnia 2000 w Ostrołęce),pedagog, poeta, prozaik. Był synem organisty. Dzieciństwo i młodość spędził w Świętym Miejscu k. Przasnysza, uczęszczał do szkoły podstawowej w Krępie Nowej. Po ukończeniu Liceum Pedagogicznego w Ostrołęce rozpoczął pracę - mając 20 lat życia - jako nauczyciel w Szkole Podstawowej w Lipie k. Przasnysza. Po 5 latach ożenił się z Teresą Liszewską, również nauczycielką. W 1966 urodziła mu się pierwsza córka, której nadał imiona : Joanna Maria. W 1968 podjął pracę nauczyciela języka polskiego w Liceum Ogólnokształcącym w Chorzelach, w tym samym roku urodziła mu się kolejna córka Ewa. Rok później ukończył filologię polską na Uniwersytecie Warszawskim. W 1970 doczekał się kolejnego dziecka, któremu nadał imię Bożena. Dwa lata później kolejna córka przyszła na świat, nazwana została Hanną. W 1975 przeniósł się na stałe do Ostrołęki. Pracował tam najpierw w Studium Nauczycielskim, a następnie - już jako emeryt - w Zespole Kolegiów Nauczycielskich

Cytaty z książki Wieczerza w Rajskiej Dolinie

Dodaj cytat z książki Wieczerza w Rajskiej Dolinie