Żar

Feliks Netz

Kup Żar w ulubionej księgarnii

Oceny książki Żar

2032

Momentami się nudziłam. Monolog głównego bohatera czasem stawał się przyciężkawy i przynudnawy, np. gdy mówił o polowaniach i zwierzynie. Chyba najbardziej podobał mi się początek książki, opis lat młodości i przyjaźni. Tak na prawdę wszystko co było później nie miało swojego finału, co mnie rozczarowało. Liczyłam na jakąś interakcję. Niekoniecznie strzelaninę, bójkę czy coś mocnego, ale jakąkolwiek reakcję. Jedno kluczowe zdanie na koniec, które zamykałoby z przytupem opowieść.

Panowie powinni przeczytać tę książkę!

Panowie powinni przeczytać tę książkę!

NIe spodziewałam się, że książka mnie tak wciągnie i będzie trzymać w napięciu, chociaż w większości to monolog bohatera. Książka napisana pięknym językiem i mimo małych rozmiarów jest pełna treści.

5086 użytkowników ma tytuł Żar na półkach głównych
660 użytkowników ma tytuł Żar na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Żar

Okładka książki Mistrzowie opowieści o kobiecie. Od Virginii Woolf do Agnieszki Szpili Chimamanda Ngozi Adichie, Margaret Atwood, Ingeborg Bachmann, Lucia Berlin, Dino Buzzati, Radka Denemarková, Tove Jansson, Han Kang, Selma Lagerlöf, Clarice Lispector, Sándor Márai, Herta Müller, Charlotte Perkins Gilman, Edgar Allan Poe, Cora Sandel, Agnieszka Szpila, Ludmiła Ulicka, Virginia Woolf, Xi Xi, Marguerite Yourcenar, Oksana Zabużko

Cytaty z książki Żar