- poradniki
- I'd Listen to My Parents If They'd Just Shut Up: What to Say and Not Say When Parenting Teens
- 2014-04-02
- 2014-04-02
- Anna Płocica
Czy dla rodziców istnieje coś bardziej frustrującego od sytuacji, w których najzwyklejsza rozmowa z nastoletnim dzieckiem przeradza się w brutalną potyczkę słowną? Anthony E. Wolf w swojej książce, napisanej z dużą dozą humoru, solidaryzuje się z rodzicami, przynosi im nadzieję oraz daje praktyczne wskazówki, jak radzić sobie z codziennymi wyzwaniami w wychowaniu nastolatków w dwudziestym pierwszym wieku.
Poradnik pomoże nam zrozumieć prawdziwą naturę nastoletniego dziecka, skrywaną pod płaszczykiem codziennego zachowania oraz zaprezentuje zasady pomagające skutecznie komunikować się z młodzieżą w świecie zdominowanym przez internet, elektronikę i media społecznościowe. Podpowie, jak umilić sobie życie z nastoletnim dzieckiem, przedstawi konkretne scenariusze zachowań oraz zilustruje, które odpowiedzi okażą się skuteczne, a które z góry skazane będą na niepowodzenie, kiedy nasza nastoletnia pociecha nie zechce spełnić polecenia lub przyjąć do wiadomości odmowy.
Wspaniała książka! Szczegółowy poradnik o wychowywaniu nastolatków, który zaoszczędzi niezliczonych godzin terapii i przyniesie pociechę wielu rodzinom.
dr Michael J. Bradley,
autor książki “Yes, Your Teen IS Crazy!"
["Tak, twój nastolatek jest szalony!"]
Kup Posłucham rodziców jak się w końcu zamkną! Co mówić, a czego nie mówić do naszych nastoletnich dzieci w ulubionej księgarni
Oceny książki Posłucham rodziców jak się w końcu zamkną! Co mówić, a czego nie mówić do naszych nastoletnich dzieci
18 użytkowników ma tytuł Posłucham rodziców jak się w końcu zamkną! Co mówić, a czego nie mówić do naszych nastoletnich dzieci na półkach głównych- Chcę przeczytać 10
- RODZICIELSTWO 1
- 000 - Gdy przeczytam, to... 1
- .2014 1
- Z polecenia do kupienia 1
- Duży regał 1
- 2020 1
Tagi i tematy do książki Posłucham rodziców jak się w końcu zamkną! Co mówić, a czego nie mówić do naszych nastoletnich dzieci
Cytaty z książki Posłucham rodziców jak się w końcu zamkną! Co mówić, a czego nie mówić do naszych nastoletnich dzieci
Dodaj cytat z książki Posłucham rodziców jak się w końcu zamkną! Co mówić, a czego nie mówić do naszych nastoletnich dzieci
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Posłucham rodziców jak się w końcu zamkną! Co mówić, a czego nie mówić do naszych nastoletnich dzieci
Ta książka jest genialna. Polecam każdemu sfrustrowanemu rodzicowi, którego dziecko wchodzi w okres dojrzewania