Wakacje z Penelopą

- Pamiętniki pisane szminką
- 2012-11-08
- 2004-02-18
Krystyna Nepomucka - autorka ponad 30 powieści dla dorosłych i młodzieży. Studiowała medycynę, nauki prawno - administracyjne, plastykę, filologię polską, a więc spróbowała wszystkiego po trochu. Przez lata pracowała w „Za i Przeciw” i „Chłopskiej Drodze”. Zadebiutowała w 1945 r. na łamach „Wiadomości londyńskich” powieścią w odcinkach "Romans Z Busiem". Została ona wydana w Polsce dopiero w 1960 r. pt. "Małżeństwo niedoskonałe". W kolekcji prezentujemy całą twórczość pisarki.
Kup Wakacje z Penelopą w ulubionej księgarni
Oceny książki Wakacje z Penelopą
161 użytkowników ma tytuł Wakacje z Penelopą na półkach głównych- Przeczytane 132
- Młodzieżowe 3
- Z biblioteki 2
- Dzieciństwo 2
- Literatura obyczajowa 2
- Krystyna Nepomucka 2
- Nastolatki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wakacje z Penelopą
Książka ok, zabawnie napisana, fajnie sobie ją odpoczywać w wolnej chwili, ale fabuła nie zachwyca niczym specjalnym. Taka tam książka dla relalsu :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTamara wraz z ojcem wyjeżdża na kilka dni na wakacje poznaje w pociągu nowych towarzyszy oni też się wybierają się spływem. Tamara tam poznaje Michała, a w sercu dziewczyny pojawia się Maciek.Dziewczyna robi wszystko dla swojej ukochanej miłości, którą kocha.
Krystyna Nepomucka to autorka moja ulubiona, pisze fajnie i ciekawie.
Ta powieść to poruszająca, piękna jest napisana wspaniale.
Poruszająca za serce, ciepła i mądra z przyjemnością przeczytałam!!!!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrystyna Nepomucka to autorka moja ulubiona, pisze fajnie i ciekawie.
Ta powieść to poruszająca, piękna jest...
Piękna, pouczająca i bardzo poruszająca powieść!!! :)Gorąco polecam nie tylko młodzieży:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowieść Krystyny Nepomuckiej idealna na lato, oczywiście dla nastolatek. Tamara wraz z ojcem wyrusza na kilka dni na wakacje, w pociągu poznają młodych towarzyszy, który także wybierają się spływem. Tamara poznaje tam Michała, a potem w jej sercu pojawia się Maciek. Bohaterka posiada dwie pary oczu- chyba jak każdy zakochany robi wszystko dla drugiej połowy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezła, ale nie zachwyciła mnie. Spodziewałam się czegoś lepszego... :/
Niezła, ale nie zachwyciła mnie. Spodziewałam się czegoś lepszego... :/