Hedonista

- zdrowie, medycyna
- Biblioteka Neuropsychiatrii
- 2013-01-01
- 2013-01-01
Wyimki z życia współczesnego hedonisty.
Kup Hedonista w ulubionej księgarni
Oceny książki Hedonista
41 użytkowników ma tytuł Hedonista na półkach głównych- Chcę przeczytać 28
- ***Posiadam*** 1
- Psychiatria 1
- Psychologia 1
- 2014 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Hedonista
zbiór ~30 krótkich felietonów/artykułów z kategorii psychologia, każdy z nich o innym temacie- dotykającym np. depresji, seksu, związków, chorób, dietetyki, sensu życia, pracy, itd. krótka forma i styl jak z kolumny w czasopiśmie, sprawia że tematy porusza są powierzchownie i często po łebkach, co ma również swój plus- są dzięki temu lekkie i przez co książkę czyta się przyjemnie. sama treść artykułów ciekawa, czasem można dowiedzieć się czegoś interesującego, uśmiechnąć się, czy zmusić do przemyśleń, niestety moim zdaniem często dochodzi do próby wyciągania wniosków z badań, które zostały źle zaprojektowane tak, że ich wyniki są bezużyteczne jeśli chodzi o wyciąganie wniosków ;) lub szukania związków tam, gdzie zachodzi tylko korelacja(być może za autorami ww. badań) . podsumowując- pozycje oceniam raczej pozytywnie, jeśli książka 'sama' wpadnie w ręce to warto przeczytać, szczególnie że książkowy mol łyknie całość w dosłownie 2h. Natomiast w przypadku, jeśli ktoś miałby specjalnie się wysilać, żeby zdobyć 'Hedoniste', to moim zdaniem nie warto, jest multum bardziej wartościowych pozycji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteresujące zestawienie felietonów, dotyczące poszczególnych sfer naszego funkcjonowania seksualnego.Polecam pacjentom, którzy chcą podnieść swoją wydolność seksualną.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrótka książka, którą szybko się czyta. Jest spójna stylistycznie mimo aż 3 autorów. Napisana z polotem, czasem nawet z jego nadmiarem. Niektóre dowcipy są dla mnie zbyt hermetyczne i poklask mogą zyskiwać chyba tylko w Warszaffce. Wydaje mi się, że autorzy nie bardzo się tym przejmowali. To błąd.