Dieta w zaburzeniach hormonalnych kobiet

- zdrowie, medycyna
- 2025-09-29
- 2025-09-29
Dieta w zaburzeniach hormonalnych kobiet - kompleksowy przewodnik dla kobiet i specjalistów pracujących z kobiecym zdrowiem hormonalnym.
Hormony mają ogromny wpływ na samopoczucie, płodność, cykl miesiączkowy i jakość życia kobiet. W swojej najnowszej książce Katarzyna Bednarska w przystępny i merytoryczny sposób pokazuje, jak poprzez odpowiednie żywienie i styl życia wspierać równowagę hormonalną.
Katarzyna Bednarska – specjalistka żywienia dla równowagi hormonalnej.
Ukończyła dietetykę na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i nieustanie poszerza swoją wiedzę, uczestnicząc w kursach, konferencjach i studiując na Functional Medicine University. Od wielu lat prowadzi poradnię dietetyczną, gdzie pomaga przede wszystkim kobietom z zaburzeniami hormonalnymi. Jest przekonana, że to, co ląduje na naszych talerzach, ma realny wpływ na zdrowie hormonalne i to właśnie prawidłowe odżywianie stanowi u wielu kobiet ,,brakujące ogniwo” na drodze do równowagi hormonalnej.
Autorka w swojej publikacji omawia najczęstsze zaburzenia hormonalne oraz mechanizmy leżące u ich podstaw, wskazuje wpływ czynników środowiskowych na występowanie zaburzeń hormonalnych, a także szczegółowo przedstawia strategie dietetyczne i dotyczące stylu życia pomocne w ich łagodzeniu.
Dla kogo jest ta publikacja?
To lektura obowiązkowa nie tylko dla dietetyków, ginekologów i endokrynologów pracujących z kobietami – to także zrozumiała i wspierająca pozycja dla każdej kobiety, która chce lepiej poznać swoje ciało i zadbać o zdrowie hormonalne.
Kup Dieta w zaburzeniach hormonalnych kobiet w ulubionej księgarni
Oceny książki Dieta w zaburzeniach hormonalnych kobiet
18 użytkowników ma tytuł Dieta w zaburzeniach hormonalnych kobiet na półkach głównych- Chcę przeczytać 15
- Schowek (TB) 1
- Nonfiction 1