Kochanek doskonały cz.2

Okładka książki Kochanek doskonały cz.2 autora Krystyna Nepomucka, 9788377695005
Okładka książki Kochanek doskonały cz.2
Krystyna Nepomucka Wydawnictwo: Edipresse Seria: Pamiętniki pisane szminką literatura piękna
Pamiętniki pisane szminką
2012-04-12
2012-04-12

Kup Kochanek doskonały cz.2 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kochanek doskonały cz.2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kochanek doskonały cz.2

Zakonczenie nie wychodzilo mi z glowy przez dwa dni. Wylam jak bobr.

Zakonczenie nie wychodzilo mi z glowy przez dwa dni. Wylam jak bobr.

Na półkach: , , , ,

Kolejna część przygód sympatycznej lekarki.
Książka pokazuje, że życie ma słodko-gorzki smak.
Szkoda, że w tym tomie pożegnaliśmy jedną(a praktycznie 2) sympatyczną postać.
Zaskoczył mnie fakt, kim okazał się kochanek doskonały.
Czy był to któryś z dotychczasowych bohaterów tej serii? Czy ktoś zupełnie nowy? Jesteście ciekawi? Przeczytajcie koniecznie!

Kolejna część przygód sympatycznej lekarki.
Książka pokazuje, że życie ma słodko-gorzki smak.
Szkoda, że w tym tomie pożegnaliśmy jedną(a praktycznie 2) sympatyczną postać.
Zaskoczył mnie fakt, kim okazał się kochanek doskonały.

Siódma część relacji z życia bezimiennej głównej bohaterki. Książkę czytało się miło i dość szybko, wbrew wszystkiemu, co mógłby sugerować tytuł całość była bardzo mocno poza happy-endem. Prawdę powiedziawszy to była jedna z najsmutniejszych części jak do tej pory.
Główna bohaterka w końcu zderza się z rzeczywistością, Piotruś wraca z Anglii i ich wyobrażenia o sobie i oczekiwania względem siebie z upływem czasu zaczynają się omijać. Ona, kierowana swoim charakterem, doświadczeniem i chęcią pozostania sobą, nie robi nic szczególnego, aby spełnić oczekiwania swojej miłości z dzieciństwa, on znudzony jej ciągłym brakiem czasu, obowiązkami zawodowymi i brakiem chęci podporządkowania się jego pragnieniom... taak... całość kończy się dość tragicznie.
Jasnym punktem był jak zwykle humor ojca głównej bohaterki:
“[…] nie ma przyjaźni między kobietą a mężczyzną! […] Jest tylko łóżko, a później przyzwyczajenie. Czasami, ale rzadko, bywa miłość. I tylko w młodości, gdy człowiek jest głupi jak but i nawet gówno posypane cukrem smakuje mu jak tort.”
Jego złote myśli rozwalają mnie na łopatki.
Zakończył się w tej części jakiś etap, mam nadzieję, że kolejne dwie części nie będą przez to nudne, a sięgnę po nie chętnie, żeby się przekonać.

111 użytkowników ma tytuł Kochanek doskonały cz.2 na półkach głównych
40 użytkowników ma tytuł Kochanek doskonały cz.2 na półkach dodatkowych