O krok za daleko

- 2013-07-17
- 2013-07-17
- 2012-01-01
- Agata Żbikowska
Od miłości do nienawiści. Od pożądania po namiętność.
Blair ma dziewiętnaście lat, jest niedoświadczona i delikatna. Może polegać wyłącznie na sobie. Tak się złożyło, że zostało jej tylko kilka rzeczy osobistych, stary pikap i broń w schowku – tak na wszelki wypadek. Jej ostatnią deską ratunku jest ojciec, którego nie widziała od lat.
Rush ma wszystko. Jest młody, przystojny, bogaty i ma boskie ciało! W dodatku to syn znanego muzyka. Za takim chłopakiem jak on dziewczyny pójdą w ogień.
Kiedy Rush i Blair spotykają się, wybucha między nimi pożądanie, które sprawia, że wszystko inne przestaje się liczyć. Uczucie, o którym każdy marzy, by przytrafiło się choć raz w życiu. Wiedzą, że jednak nie powinni być razem. Że ich miłość to tabu i nie wolno im wkraczać na zakazane dla nich obszary namiętności. Czy posuną się o krok za daleko?
Kup O krok za daleko w ulubionej księgarni
Oceny książki O krok za daleko
7777 użytkowników ma tytuł O krok za daleko na półkach głównych- Przeczytane 5 439
- Chcę przeczytać 2 298
- 2014 92
- E-book 64
- New Adult 41
- Romans 34

OPINIE i DYSKUSJE o książce O krok za daleko
Czasem coś człowieka podkusi żeby sięgnąć po takiego sromotnego gniota i olaboga! Co za wciągające dziadostwo - strzeżcie się
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągający romans pełen namiętności i emocji, który trzyma w napięciu od pierwszych stron. Historia bohaterów potrafi wzruszyć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajny lekki romans, który bardzo szybko się czyta 😊
Bardzo fajny lekki romans, który bardzo szybko się czyta 😊
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam!
Powieść erotyczna, którą się bardzo szybko czyta.
Czytałam już kilka razy i zawsze poprawia mi nastrój i pozwala oderwać się od codzienności. Historia ciekawa, opisy mi się podobały. Wiadomo można by się przyczepić do szczegółów, ale ogólnie dla tych, którzy lubią erotyki - zdecydowanie polecam.
Uwielbiam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowieść erotyczna, którą się bardzo szybko czyta.
Przyznaję (jak wielu z czytelników),że ta powieść jest świetnym odmóżdżaczem, który czytałam na kilka podejść przed snem, bez obaw, że nadmiernie pobudzi moją wyobraźnię albo wprawi w zły nastrój. Takie książki też są bardzo potrzebne!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to,,Dzwoniłam, ale nie odbierałeś. Zaczęłam pracować po szkole i płacić rachunki. Nie robiłam nic innego, tylko opiekowałam się nią i uczyłam. Z wyjątkiem klasy maturalnej, kiedy była już tak chora, że musiałam zrezygnować ze szkoły."
Życiem dziewiętnastoletniej Blair się wywróciło do góry nogami.Sytuacja zmusza Blair do odnowienia kontaktu z ojcem,który ją porzucił.Liczy,że jej pomoże,gdy wszystko się posypało,a on jest jedyną osobą,która jej została.Czy Blair otrzyma wsparcie od ojca,który się jej wyrzekł?
Blair zjawia w Rosemary Beach by spotkać się ojcem.Jednak kiedy dociera na miejsce, okazuje się,że jej ojciec wyjechał,a jej obecność nie jest dla wszystkich pożądana,no może oprócz Granta,który jest zainteresowany nią i jest gotów jej pomóc,gdyby tylko Blair oto poprosiła.Jednak Blair zamierza odejść i poszukać sobie noclegu w hotelu, ponieważ Rush nie kryje swojej niechęci co do dziewczyny,jednak decyduje się łaskawie przygarnąć ją pod swój dach,ale oczywiście dając do zrozumienia,że ma ją kompletnie gdzieś.Czy Blair poczuje się w Rosemary Beach jak w domu?
Blair odkąd ojciec od nich odszedł załamała się,była wsparcie dla siostry i mamy,ale kiedy obie ją opuściły poczuła się tak jakby jej cały świat runął.Przyzwyczajona do tego,że sytuacja zmusiła ją do samodzielności, opiekowała się chorą mamą,gdy ta zachorowała.Niestety było jej bardzo ciężko, dlatego,żeby spłacić pieniądze za leczenie mamy sprzedała wszystko co posiadała by z pomocą ojca chwilowo się gdzieś zatrzymać by mogła znaleźć pracę i rozpocząć nowy start w życiu.Czy Blair,która była zawsze samodzielna poradzi sobie w sytuacji,gdy Rush jej nie znosi do tego stopnia,że jako pokój przeznaczył dla niej klitkę pod schodami i wcale go nie obchodzi,że Blair potrzebuje pomocy?
Rush cholernie zarozumiały dupek,który uważa,że Blair może przecież zatrzymać się w hotelu zamiast w jego domu.Jednak,gdy dowiaduje się,że ona naprawdę nie ma gdzie się podziać łaskawie daje jej pokój,który jest ciasny, niewielki,no i zamiast przyjąć ją jak gościa traktuje Blair jak niechcianego intruza.Co się kryje za zachowaniem Rush'a?
W moim odczuciu książka jest naprawdę wciągająca,ale moim zdaniem Rush to kretyn.Jakim trzeba była dupkiem,żeby córkę faceta jego matki skazać na mieszkanie pod schodami,nie obchodzi go,że Blair nie ma ubrań,ani czy ma co zjeść przez co miałam ochotę strzelić go w łeb i nic go nie tłumaczy nawet,gdy wyznaje Blair,że miał swoje powody,bo serio Grant to chociaż się starał się jej pomóc,a Rush traktuje ją jak z dystansem.Dla mnie nieporozumieniem było,że zamiast wybrać słodkiego miłego Granta,który daje jej znać,że przez niego jest mile widziana,podczas,gdy jego brat Rush niestety jest aroganckim typem,który traktuje ją z najwyższą pogardą, myślałam,że jak nagle przejrzy na oczy i zrozumiem jego powód niechęci do Blair to mu wybaczę,ale dla mnie to nie jest powód,Nan też traktuje ją tak jakby Blair nie była warta uwagi,bo przecież dla Nan,Blair jest tylko głupią dziewczyną,która nie pasuje do nich.Co się kryje za niechęcią Nan do Blair?
Blair to niesamowicie silna dziewczyna,przeszła wiele w życiu💔,a gdy chce na chwilę pomocy od ojca bo została bez domu i z niewielką ilością gotówki zaczyna żałować,że w ogóle chciała,żeby dawno niewidziany ojciec jej pomógł.Boli mnie,że gdy poznała powód dlaczego nikt oprócz Granta jej tu nie chce, nagle słyszy okropne rzeczy o swojej mamie, której strata dobiła ją i rozumiem jak ważna dla niej mama była,więc nic dziwnego,że kiedy wali się świat Blair decyduje się,że pora się wynieść z miejsca,które miało być jej nowym początkiem.Naprawdę mi jej szkoda,chociaż uważam,że jaka kolwiek relacja z kłamcą była tylko błędem Rush nie zasługuje na taką cudowną, delikatną dziewczynę jak ona.Czy Blair znajdzie miejsce w którym poczuje się szczęśliwa?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŻyciem dziewiętnastoletniej Blair się wywróciło do góry nogami.Sytuacja zmusza Blair do odnowienia kontaktu z ojcem,który ją porzucił.Liczy,że...
Ksiazke czytalam z wypiekami na twarzy.
Blair nie zalamuje sie, mimo tak bolesnych doswiadczen , nie pozwala sobie na zalobe, sprzedaje dom odziedziczony po babci aby splacic narastajace przez lata dlugi, po czym wyrusza w kraj aby odnalesc ojca.
Gdy dociera na miejsce, do rezydencji w ktorej rzekomo mieszka jej ojciec z nowa rodzina, ma pusty bak i kilka dolarow w portfelu.
Niestety, ojciec znow nie staje na wysokosci zadania- zamiast czekac na corke, przebywa na wakacjach z zona.
Blair niespodziewanie spotyka kogos innego- Rusha , syna jej macochy, hulake, imprezowicza i aroganckiego mlodego mezczyzne.
Miedzy dwojka iskrzy.
Rush pozwala Blair tymczasowo zatrzymac sie pod jego dachem, tyle ze na jego warunkach...
Blair zakochuje sie w chlopcu.
Wydaje sie, ze on rowniez jest pod jej urokiem.
Nie dopuszcza jednak do siebie glosu serca, dlaczego?
Tego nie zdradze, dopowiem tylko, ze na jaw wyjda brudy rodzinne, klamstwa, niedomowienia i bledy, ktore mialy wplyw na zycie innych bohatero.
Ciekawy romans, watki erotyczne wzburzaja krew i tak ma byc ;)
Wielki plus dla autorki za Blair, postac sympatyczna, szczera i zaradna- nie mozna jej nie polubic.
Ksiazke czytalam z wypiekami na twarzy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodobala mi sie postac glownej bohaterki, Blair, dziewczyny bardzo mlodej jednak naznaczonej przez los bolem utraty osob jej najblizszych-najpierw siostry, ojca, pozniej matki, ktora zmarla na raka po kilku latach walki.
Fajny, lekko napisany odmóżdżacz.
Książka napisana prostym językiem i szybko się czyta. Książka dobra na wieczór, jednak zakończenie moim zdaniem strasznie beznadziejne.
Fajny, lekko napisany odmóżdżacz.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę oklepana fabuła - ona biedna, ale atrakcyjna dziewczyna, on nieziemsko bogaty, zmieniający kobiety jak rękawiczki.
Nawet nie wiem kiedy, ale bardzo szybko przeczytałam książkę autorstwa Abbi Glines pod tytułem „O krok za daleko”. Główna bohaterka Blair ma zaledwie dziewiętnaście lat, ale życie nie oszczędzało jej. Natomiast Rush ma dwadzieścia cztery lata i praktycznie wszystko przychodziło mu z łatwością. Kiedy Blair i Rush się poznają dochodzi między nimi do nieprzyjemnej sprzeczki. Jednakże chłopak pozwala zatrzymać się w jego domu córce męża jego matki. Czy chemia, która między nimi była wyczuwalna wyjdzie na wierzch? Czy Blair znajdzie pracę? Jak długo Rush będzie niemiły dla Blair? Czy wyjdzie na jaw tajemnica ojca Blair? Czy uczucia, które łączy tych dwoje doprowadzą do czegoś zakazanego? Czy Blair i Rush będą razem? Na te pytania musicie odpowiedzieć sobie sami czytając książkę.
Gdy zaczynałam czytać powieść Abbi Glines pod tytułem „O krok za daleko” nie spodziewałam się, że tak szybko ją skończę. Naprawdę książkę połknęłam w zastraszającym tempie. Może tak się stało bo autorka napisała ją bardzo lekkim językiem? Nie wiem. Ale książka jest świetna. Bardzo polecam Wam zapoznanie się z tą powieścią bo naprawdę warto. A ja nie mogę się doczekać kiedy sięgnę po drugi tom tej historii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdy spóźniasz się z lekturą o jakieś dziesięć lat...
Gdy spóźniasz się z lekturą o jakieś dziesięć lat...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTajemnica bohatera i jego związek z siostrą są tak kreślone przez wszystkich, że byłam przekonana, że ze sobą sypiali czy coś 😶 Aż byłam rozczarowana, że rozwiązanie okazało się nijakie do zapowiadanego rozmiaru dramy 🤣