Przewodnik po świecie herosów

- fantasy, science fiction
- Percy Jackson & the Olympians: The Ultimate Guide
- 2013-05-08
- 2010-01-18
- Agnieszka Fulińska
Przewodnik po świecie herosów to książka, wobec której półbogowie nie mogą przejść obojętnie! Ten ilustrowany przewodnik jest uzupełnieniem bestsellerowej serii Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy. Zawiera wiele informacji oraz kolorowe diagramy i mapy, dzięki którym świat herosów, bogów i potworów nie będzie już dla Ciebie zagadką!
Kup Przewodnik po świecie herosów w ulubionej księgarni
Oceny książki Przewodnik po świecie herosów
2858 użytkowników ma tytuł Przewodnik po świecie herosów na półkach głównych- Chcę przeczytać 1 624
- Przeczytane 1 234
- Rick Riordan 19
- Fantastyka 13
- Rick Riordan 13
- 2013 11
- Do kupienia 11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przewodnik po świecie herosów
Super seria.
Super seria.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzewodnik po Świecie Herosów - niezwykle udana książka stanowiąca dodatek do pierwszej z serii wielkiego Ricka Riordana. W książce tej Rick Riordan i Mary-Jane Knight łączą swe siły, aby uczynić świat wykreowany przez starszego skrybę Obozu Herosów bardziej usystematyzowanym i bezpieczniejszym dla wszystkich nowych herosów. Zawarte w niej informacje pomogą zapewne nie jednemu spragnionemu wiedzy herosowi głębiej poznać świat, którego jest częścią a zamieszczony test na boskiego rodzica z pewnością pomoże rozwikłać trudną zagadkę i największy dylemat każdego nieuznanego półboga: "Dzieckiem, którego z Olimpijczyków jestem?". Każdy fan Riordana doceni zapewne ciężką pracę obydwojga pisarzy i zmierzy się z trudami przeczytania tej, jakże niedostępnej książki.
Przewodnik po Świecie Herosów - niezwykle udana książka stanowiąca dodatek do pierwszej z serii wielkiego Ricka Riordana. W książce tej Rick Riordan i Mary-Jane Knight łączą swe siły, aby uczynić świat wykreowany przez starszego skrybę Obozu Herosów bardziej usystematyzowanym i bezpieczniejszym dla wszystkich nowych herosów. Zawarte w niej informacje pomogą zapewne nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁadnie wydana książka zawierająca najważniejsze informacje o świecie herosów i mitologii.
Warta uwagi, chociaż nie jestem wielką fanką oprawy graficznej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWarta uwagi, chociaż nie jestem wielką fanką oprawy graficznej.
Przepięknie wydany dodatek do Perciego Jacksona... Okładka, która się mieni jest jedną z moich ulubionych :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteresujące wprowadzenie do historii mitycznych bogów, stworów i innych potworów. Bardzo fajny dodatek do serii o młodym herosie Percy'm Jacksonie. Lektura obowiązkowa dla każdego fana ww. serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzewodnik jako książka jest świetna. Polecam ją szczególnie dla osób, które zaczynają przygodę z Percym, ponieważ w przewodniku znajdują się opisy postaci mitologicznych, które pojawiają się książkach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTakie sobie
Takie sobie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodsumowanie serii, bardzo prymitywny poziom. Nic odkrywczego, jeśli nie było w książce, to na pewno na lekcjach języka polskiego o starożytności. Fajne obrazki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCieniutki przewodnik i bardzo dobry. Krótkie i zwięzłe opisy, ale przed wszystkim te ilustracje. Są piękne na jedną patrzyłam z dobre 5 minut bez przerwy. Fajny dodatek i akurat na przypomnienie sobie niektórych rzeczy, jak się czyta OH po dwóch latach od PJ naprawdę przydatny. Mi pomógł.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjemna pozycja, porządkująca informacje pojawiające się w serii. Polecam!