Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza

Okładka książki Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza autora Song Hongbing, 9788360562520
Okładka książki Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza
Song Hongbing Wydawnictwo: Wektory Cykl: Wojna o pieniądz (tom 2) biznes, finanse
biznes, finanse
Tytus Sierakowski

Kup Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza

Ciekawa jednak niektóre teorie są oderwane od rzeczywistości.

Ciekawa jednak niektóre teorie są oderwane od rzeczywistości.

Swietna!

Swietna!

Druga część znacznie lepsza od pierwszej mimo, że poruszana tematyka jest praktycznie taka sama. Po prostu druga część robi to lepiej dokładniej, bardziej precyzyjnie oraz ciekawiej. Lektura obowiązkowa dla każdego kto chce rozumieć o co chodzi we współczesnym świecie.

💰💥 Wojna o Pieniądz 2: Świat Władzy Pieniądza w Niesamowitym Sequelu! 🌎🔥

Czy myślałeś kiedyś, że świat finansów to nic innego jak pole bitwy? "Wojna o Pieniądz 2" to długo oczekiwany sequel, który odsłania nowy wymiar walki o władzę i bogactwo. Gotowy na kolejny poziom emocji i intryg? 💼🌐

🕵️‍♂️ INTRYGUJĄCE Kulisy: Książka ta odsłania kulisy fascynującej rywalizacji w świecie pieniądza. Poznasz nowe postacie, sekrety finansowej elity oraz zasady, które kształtują globalne rynki.

🌐 GLOBALNY Wpływ: "Wojna o Pieniądz 2" zabiera nas w podróż do serca globalnej gry o potęgę. Dowiemy się, jak decyzje finansowych liderów wpływają na losy całego świata.

🔥 PALĄCA RYWALIZACJA: Sequel przynosi nowe tarcia, intrygi i emocje. Walka o władzę nad pieniędzmi staje się jeszcze bardziej zacięta, a stawka wyższa niż kiedykolwiek wcześniej.

💼 NOWE Twarze Sukcesu: Odkryj nieznane oblicza finansowych geniuszy i wpływowych postaci. "Wojna o Pieniądz 2" rzuca światło na ich strategie i przemyślenia.

💎 PRZEWAGA Mądrości: Ta książka to prawdziwa kopalnia mądrości finansowej. Zrozumiesz, jakie błędy popełniane są przez inwestorów i jak uniknąć pułapek finansowych.

🌍 GLOBALNE Konsekwencje: Sequel ukazuje globalne skutki decyzji podjętych w imię władzy pieniądza. To wyzwanie, aby zrozumieć, jak nasze codzienne wybory wpływają na globalny układ finansowy.

💡 Wizje Przyszłości: Książka ta nie tylko analizuje teraźniejszość, ale również rzuca światło na to, jak wyglądać będzie przyszłość finansów. To przewodnik dla tych, którzy chcą być gotowi na nadejście nowej ery ekonomii.

🔮 Tajemnice globalnych finansów i walka o władzę pieniądza nigdy nie były tak fascynujące! "Wojna o Pieniądz 2" to nie tylko opowieść, to podróż w głąb mechanizmów, które kształtują naszą rzeczywistość ekonomiczną. 🌟🔑

💰💥 Wojna o Pieniądz 2: Świat Władzy Pieniądza w Niesamowitym Sequelu! 🌎🔥

Na półkach: , , , ,

Bardzo ciekawa książka, która daje obraz nieformalnych zależności pomiędzy najbogatszymi rodzinami, które wyzyskując relacje i władzę swoich członków uzyskiwali przewagę, która dawała tym większe okazje do zarobku i profitów.

Nawet jeżeli niekiedy spojrzenie autora trąci sympatiami do ustroju ojczyzny, to wiele spośród zjawisk i karier rodzi wiele pytań o prawdziwe przyczyny wojen, powstawanie majątków, zjawisk typu wzrostu znaczenia ekologii, czy rozkwit fundacji i organizacji pozarządowych może mieć związek z poszukiwaniem sposobu zarabiania jeszcze większych pieniędzy i w ten sposób zdobywania władzy nad światem....

Ku zastanowieniu...

Autor podjął zawiłą tematykę „podwalin” nie tylko pieniądza, ale całego systemu. Książkę czyta się - według mnie - trudno. Są ciekawsze rozdziały, natomiast znaczna cześć pozycji wymaga skupienia i relatywnie szybko męczy. Końcówka podejmuje przyszłość systemu finansowego czyli rok…2024. Bardzo ciekawie się to czyta w 2023 natomiast nie mogę powiedzieć iż jest to spełniająca się przepowiednia, a jednak dosc odważne tezy dają właśnie takie poczucie. Z tego względu twarde wnioski traktuje trochę z przymrużeniem oka, a całość jest dla mnie w dużej mierze pewną ciekawostka ukazująca co ma/może mieć wpływ na dzieje finansowego światka, aniżeli co go zdeterminowało. Niemniej - za jakiś czas chetnie sięgnę po cześć 3 tej serii.

Trudny początek książki opisujący historie rodów bankierskich. Dalej już dużo bardziej ciekawa i interesująca. Moim zdaniem trochę słabsza merytorycznie od pierwszej części, ale wciąż bardzo dobra. Mocno polecam dla każdego pasjonata historii światowych finansów.

Jeszcze lepsza niż pierwsza część. Polecam każdemu.

Jeszcze lepsza niż pierwsza część. Polecam każdemu.

Dość surowo podchodze do tego typu pozycji, ale ta seria jest na prawde warta przeczytania

Polecam, niekiedy trochę natłok wiadomości w krótkim rozdziale ale ogólnie dobra książka. Fajny rozdział o III Rzeszy i taktykach przywódcy

901 użytkowników ma tytuł Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza na półkach głównych
153 użytkowników ma tytuł Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza

Cytaty z książki Wojna o pieniądz 2. Świat władzy pieniądza