Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum

Okładka książki Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum autora Piotr Orawski, 9788392638933
Okładka książki Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum
2011-01-01

Kup Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum w ulubionej księgarnii

Oceny książki Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum

Doskonała pozycja z zakresu historii muzyki, która może zainteresować tak znawców tematu, jak i laików. Serdecznie polecam

34 użytkowników ma tytuł Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum

Piotr Orawski
Piotr Orawski
Muzykolog, dziennikarz Programu II Polskiego Radia, pedagog, autor książek dotyczących muzyki. Autor cykli: "Mistrzowie Jana Sebastiana", "Anno Domini B-A-C-H", "Punctus contra punctum", "Nikolausa Harnoncourta mowa dźwięków", "Brzmienia świata i harmonie sfer", "Droga do Wiednia". Absolwent Państwowej Szkoły Muzycznej II st. im. Fryderyka Chopina w Gdańsku-Wrzeszczu, którą ukończył w klasie skrzypiec w 1981 roku oraz absolwent Instytutu Muzykologii Uniwersytetu Warszawskiego. Współpracuje z Filharmonią Pomorską im. Ignacego Jana Paderewskiego w Bydgoszczy, prowadząc koncerty. Przez dziesięć lat był nauczycielem akademickim w Akademii Muzycznej im. Stanisława Moniuszki w Gdańsku. Gościnnie wykładał w uczelniach muzycznych Warszawy, Łodzi, Bydgoszczy i Szczecina.

Cytaty z książki Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum

Dodaj cytat z książki Lekcje muzyki. Barok. Sacrum i profanum