Masoneria polska 2012

- historia
- 2012-01-01
- 2012-01-01
- 978-83-86535-56-9
Najnowsze studium działalności masonerii na terenie Rzeczpospolitej Polskiej autorstwa dr Stanisława Krajskiego, który znany jest również z badań nad związkami wolnomularstwa z Kościołem Scjentologicznym oraz udziałem owej kosmopolitycznej, tajnej organizacji w kryzysie cywilizacyjnym współczesnych czasów. W czternastu rozdziałach powyższej monografii przybliżone zostały Czytelnikowi rozwój dziejowy francuskiej gałęzi wolnomularstwa, dowody obecności masonerii rytu francuskiego w Polsce, zarys procesu konstytucji jej władzy w strukturach cywilnych oraz militarnych państwa, a także skutki realizacji jej agendy w świetle najnowszych wydarzeń historycznych.
Kup Masoneria polska 2012 w ulubionej księgarni
Oceny książki Masoneria polska 2012
76 użytkowników ma tytuł Masoneria polska 2012 na półkach głównych- Chcę przeczytać 42
- Polityka 2
- 2013 1
- Literatura popularnonaukowa 1
- Mas 1
- PDF 1
- Konserwatyzm/publicystyka 1
- Do wypożyczenia 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Masoneria polska 2012
Ciekawa hipoteza o Smoleńsku. Dużo wyjaśnia tez w sprawie Bronislawa Komorowskiego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW poprzednich książkach Pan Krajski pisał sporo o masonerii rytu francuskiego i angielskiego. Tym razem sporo o masonerii ze wschodu, a także o polskich służbach i prezydencie. Jak zawsze bardzo ciekawie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWiele rzeczy zdarzyło mi się czytać, ale na podobny stek bzdur trafiłem po raz pierwszy.