Skandaliczna propozycja

- Wedding Night Revenge
- 2006-01-01
- 2006-01-01
- Bożena Kucharuk
Edgar, ojciec czterech córek, nieopatrznie przegrał w karty posiadłość. Najstarsza, Rachel, postanowiła odzyskać Wibdrush. Straciła pewność siebie, gdy dowiedziała się, że należy do człowieka, z którym zerwała zaręczyny kilka lat temu. Obawiała się zemsty. I słusznie.
Kup Skandaliczna propozycja w ulubionej księgarni
Oceny książki Skandaliczna propozycja
91 użytkowników ma tytuł Skandaliczna propozycja na półkach głównych- Przeczytane 70
- Romans historyczny 5
- Romanse historyczne 3
- Harlequin 2
- 2020 2
- Historyczna 1
- 2013 1
- 2015 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Skandaliczna propozycja
Można powiedzieć, że była to psychologicznie skomplikwana opowieść, to tym samym uczyniło ją bardzo ciekawą. Czytając zastanawiałam się jak główni bohaterowie w końcu wyjaśnią sobie nieporuzumienia z przeszłości.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobry romans historyczny o drugich szansach. Podeszłam do książki bez większych oczekiwań i przyjemnie się rozczarowałam. Brak tu scen miłosnych, nie brakuje jednak emocji i napięcia. Ona, swego czasu lekkomyślna i niedojrzała, w przeddzień ślubu uciekła od narzeczonego. Teraz po sześciu latach oboje spotykają się ponownie. Ona zaczyna dostrzegać, co straciła. On, niegdyś zakochany w niej do szaleństwa, teraz ma szansę, by się zemścić, ale czy będzie w stanie przeprowadzić swój plan?
Bardzo dobry romans historyczny o drugich szansach. Podeszłam do książki bez większych oczekiwań i przyjemnie się rozczarowałam. Brak tu scen miłosnych, nie brakuje jednak emocji i napięcia. Ona, swego czasu lekkomyślna i niedojrzała, w przeddzień ślubu uciekła od narzeczonego. Teraz po sześciu latach oboje spotykają się ponownie. Ona zaczyna dostrzegać, co straciła. On,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągnęła mnie na cały dzień.
Kilka lat później, podczas stłuczki powozów, spotyka go w Londynie, jako utytułowanego lorda Devane, z piekną kochanką u boku, Marią Laviolą.
Rachel po szesciu latach przeprasza go za swoje zachowanie i Connor wyciąga rękę na zgodę, ale tak na prawdę nie wiadomo co ich łączyło. Wydawało się, że Connor ją uwielbia - teraz się mści.
Z kolei Rachel nim gardzi, ale czy nie chce taką postawą zamaskować prawdziwych uczuć?
Gdy Connor wygrywa od niedoszłego teścia posiadłość, która należała się Rachel, Windrush, dziewczyna zaczyna z majorem nieczystą grę, prowadzącą do odważnej propozycji.
Jest także wątek Sama i jego pięknej siostrzyczki, którą musi chronić oraz Isabel, utraconej siostry Rachel.
Wspaniała historia. Pisana z perspektywy zarówno Rachel jak i Connora.
Odrzucenie, zemsta i prawdziwe uczucie, które dopiero wychodzi na jaw pod koniec. Dużo emocji i niedopowiedzeń, a żadnych scen erotycznych. Intymność między główną parą ogranicza się do pocałunków, wymuszonych pod wpływem emocji.
Wszystko na poważnie z dużą dozą mściwości :)
To chyba pierwszy historyk (prócz klasyków typu "Mansfield Park"),który śmiało mógłby się urzeczywistnić.
Wciągnęła mnie na cały dzień.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRachel uciekła w przeddzień ślubu z młodym majorem Connorem Flintem. Nie z nim, ale od niego.
Ucieczka przed ślubem stanowi początek tej opowieści. Temperament Rachel robi swoje. Dziewczyna, która najpierw robi, a potem myśli. Kiedy jej ojciec traci jej spadkową posiadłość zrobi wszystko by ją odzyskać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRachael, najstarsza córka Mereditów, mimo 26 lat pozostaje nadal panną. Nie to aby nie miała powodzenia. Trwają zakłady wśród dżentelmenów o to, który ją usidli. Dotychczas ma na koncie 3 zerwane zaręczyny i jedną ucieczkę w przededniu ślubu z majorem Flinte. Po latach właśnie ten major, jako bogaty hrabia, pojawia się w Londynie. Szepty o skandalu zaczynają krążyć. Rachael chce im zapobiec, a major jej pomaga pokazując światu, że nie ma żalu za porzucenie sprzed ołtarza. Zaczynają rozmawiać, tłumaczyć i odnajdują ponownie siebie...
Rachael, najstarsza córka Mereditów, mimo 26 lat pozostaje nadal panną. Nie to aby nie miała powodzenia. Trwają zakłady wśród dżentelmenów o to, który ją usidli. Dotychczas ma na koncie 3 zerwane zaręczyny i jedną ucieczkę w przededniu ślubu z majorem Flinte. Po latach właśnie ten major, jako bogaty hrabia, pojawia się w Londynie. Szepty o skandalu zaczynają krążyć. Rachael...