Ciasta, ciastka i takie tam

Okładka książki Ciasta, ciastka i takie tam autora Agata Królak, 9788360850589
Okładka książki Ciasta, ciastka i takie tam
Agata Królak Wydawnictwo: Dwie Siostry kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
2011-11-07
2011-11-07

Kup Ciasta, ciastka i takie tam w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ciasta, ciastka i takie tam

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ciasta, ciastka i takie tam

Super książka, miło się ogląda, dobrze czyta, aż się buzia cieszy

Super książka, miło się ogląda, dobrze czyta, aż się buzia cieszy

Książka ładna. Ładnie stoi, ładnie się kurzy. Mam ją już jakiś czas i zupełnie zapomniałam, że służy do czegoś innego, niż stania. Przepisy są napisane dość frywolnie, więc pośmiałam się z tego co pisane i rysowane, ale nie wpadło mi do głowy, że to można upiec. Ale jak ktoś pisze w przepisie, żeby piec „nie wiem ile, na oko, jak się spali, znaczy, że za długo”, to można pochichotać, ale niekoniecznie łapać za mąkę i jajka.
Więc polecam jako element dekoracyjny. Na przykład dla osób, którym zdarza się niechcący przeprowadzić masową eksterminację własnych kwiatków, bo książek na szczęście nie trzeba podlewać.

Uwielbiam! Choćby nawet Agata Królak instruowała jak ugotować jajko, oprawa graficzna książeczki jest tak przecudowna, że zdecydowanie układam ją na półce "ulubione". Książka przypomina bardziej pożółkły zeszyt zapisany przepisami przez nasze babcie i matki, niż klasyczny kulinarny poradnik. Zamiast fotografii wypieków mamy prawdziwe arcydzieła kreślone ręką pięciolatka - bazgroły, plamy i esy-floresy. Nieliczne zdjęcia wyglądają jak wyjęte ze starego albumu, których fotografie dokumentowały momenty smakowania i obcowania ze słodką przyjemnością. Przepisy niestety wymagają jednak pewnej wprawy, ponieważ w wielu miejscach podają niedokładne proporcje lub jedynie zdawkowe informacje dotyczące przygotowania, co przy wypiekach grozi niestety katastrofą lub też, jak mówi koleżanka z pracy - "ciastem-kibel".

73 użytkowników ma tytuł Ciasta, ciastka i takie tam na półkach głównych
20 użytkowników ma tytuł Ciasta, ciastka i takie tam na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ciasta, ciastka i takie tam

Okładka książki Gucio, Łobuz i afera z kotami Agata Królak, Marta H. Milewska
Gucio, Łobuz i afera z kotami Agata Królak, Marta H. Milewska
Okładka książki Wszystkie kolory świata Mariusz Andryszczyk, Anita Andrzejewska, Justyna Bednarek, Paweł Beręsewicz, Katarzyna Bogucka, Aleksandra Cieślak, Maria Dek, Emilia Dziubak, Joanna Fabicka, Barbara Gawryluk, Andrzej Marek Grabowski, Monika Hanulak, Cezary Harasimowicz, Joanna Jagiełło, Roksana Jędrzejewska-Wróbel, Jona Jung, Grzegorz Kasdepke, Marta Kisiel, Katarzyna Kołodziej, Barbara Kosmowska, Agata Królak, Igor Kubik, Marta Kurczewska, Grażka Lange, Joanna Olech, Anna Onichimowska, Paweł Pawlak, Adam Pękalski, Andrzej Pilichowski-Ragno, Jola Richter-Magnuszewska, Grażyna Rigall, Joanna Rudniańska, Joanna Rusinek, Michał Rusinek, Katarzyna Ryrych, Piotr Socha, Zofia Stanecka, Przemek Staroń, Marcin Szczygielski, Marianna Sztyma, Adam Wajrak, Anna Wielbut, Rafał Witek, Daniel de Latour
Okładka książki Agentka Lola i Tajemnica znikających obrazów Agata Królak, Marta H. Milewska
Agentka Lola i Tajemnica znikających obrazów Agata Królak, Marta H. Milewska
Okładka książki Opowieść starego drzewa Agata Królak, Ewa Winnicka
Opowieść starego drzewa Agata Królak, Ewa Winnicka
Agata Królak
Agata Królak
Ilustrator, grafik, artystka sztuk wizualnych. Ukończyła Wydział Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku. Ciasta, ciastka i takie tam to jej pierwsza książka.

Cytaty z książki Ciasta, ciastka i takie tam

Dodaj cytat z książki Ciasta, ciastka i takie tam