Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych

Okładka książki Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych autora Fintan J. O'Regan, 8360215022
Okładka książki Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych
Fintan J. O'Regan Wydawnictwo: KE Liber poradniki
poradniki
2005-01-01
2005-01-01

Kup Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych

Z racji moich studiów (teraz) i zawodu każda książka gdzie szczególnie ważny jest autyzm i zespół Aspergera jest dla mnie warta przeczytania. Choć książka jest zarysem głównych chorób to dla początkujących osób będzie ona dobra, ale jeśli ktoś ma już trochę lepszą wiedzę to będzie ona tylko dodatkiem. Co nie zmienia faktu, że warto ją przeczytać.

Czyta się szybko, łatwo i przyjemnie.
W książce są same podstawy - taka mikro wersja podstawowego kompendium wiedzy. Jednak nie można na tej książce bazować bo na 2-3 stronach nie można opisać jednego zaburzenia.
Można ją potraktować jako wprowadzenie lub wstęp, czy też zapoznanie się z różnego rodzajami deficytami i zaburzeniami.

Czyta się szybko, łatwo i przyjemnie.

Książeczka w bardzo krótkich opisach streszcza różne przyczyny występowania trudności edukacyjnych, takie jak np. dysleksja, autyzm, mózgowe porażenie dziecięce. W kilku punktach ujmuje podstawowe zasady postępowania z dziećmi dotkniętymi poszczególnymi zaburzeniami. Zawiera tyle, ile można przeczytać w encyklopedii czy w internetowej wikipedii, a może nawet nieco mniej. Wydanie z pewnością nie przyda się zbytnio osobom bliżej zaznajomionym w temacie.

17 użytkowników ma tytuł Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych

Dodaj cytat z książki Jak pracować z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych