Aktualności
Wyzwanie czytelnicze Lubimyczytać. Temat na marzec 2026
W marcu zapraszamy was do zabawy na styku dwóch światów: literatury i ekranu. Dla tych, którzy śledzą nasz cykl „Najpierw książka, później film”, będzie to bułka z masłem. Inni mogą śmiało korzystać z naszych podpowiedzi. Sprawdźcie, jakie wyzwanie czytelnicze czeka na was w tym miesiącu.

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Hobbit
Masakra. Nigdy więcej.
Masakra. Nigdy więcej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajwspanialsza klasyka
Najwspanialsza klasyka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKompletnie nie rozumiem zachwytów nad twórczością Tolkiena. Przecież to są książki dla dzieci. Przeczytałem je jako dorosły facet - co pewnie mocno wpływa na ocenę. Mocno słabe.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDłużyła mi się
Dłużyła mi się
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka, dużo fantazji, fantastycznych postaci i tym podobne.
Moja ocena w skali od 1/10 to 8/10.
Ciekawa książka, dużo fantazji, fantastycznych postaci i tym podobne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja ocena w skali od 1/10 to 8/10.
Hobbit, czyli tam i z powrotem Tolkiena to absolutny fundament literatury fantasy, który mimo upływu lat nie traci nic ze swojego czaru. Choć pierwotnie pisany z myślą o młodszych czytelnikach, zachwyca odbiorców w każdym wieku dzięki mistrzowskiemu połączeniu przygody, humoru i głębokiej mitologii. Must have!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam tą książke jak byłam mała. Nie mogłam się od niej oderwać. Teraz mój syn ją czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo todrugie podejście, nie przypadła mi do gustu
drugie podejście, nie przypadła mi do gustu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna. Autor w wybitny sposób podszedł do stworzenia doskonałej książki fantasy
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka po prostu mega. Jak na lekturę jedna z lepszych (specjalnie czytałam "Władcę Pierścieni")