Złoty feniks

- literatura dziecięca
- W.I.T.C.H. Rozbita Kula (tom 4)
- W.I.T.C.H. Książki
- The Golden Phoenix
- 2005-01-01
- 2005-01-01
- Jacek Drewnowski
Wiele wieków temu, gdy świat wyglądał zupełnie inaczej niż dzisiaj, rozbiła się magiczna Kula. Według przepowiedni ten, kto złoży ją z powrotem, będzie decydował o losach wszechświata. Tym kimś chce zostać okrutny Gorgon, bezcielesny, przypominający ducha więzień czarodziejskiej fortecy Kondrakar. Gorgon ucieka z więzienia i przepada bez śladu. Najgorsze, że potrafi bez przeszkód podróżować w czasie. Jeśli Gorgon zdobędzie Odłamki rozbitej Kuli, świat czeka zagłada. W Kondrakarze wiedzą, że istnieje tylko jeden sposób, by go powstrzymać.
Kup Złoty feniks w ulubionej księgarni
Oceny książki Złoty feniks
179 użytkowników ma tytuł Złoty feniks na półkach głównych- Przeczytane 155
- Dzieciństwo 6
- Z dzieciństwa 4
- Fantastyka 4
- Za dzieciaka 2
- Witch 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Złoty feniks
Cała seria jakiejś bardzo furory nie robi, ale też nie jest zła.
Cała seria jakiejś bardzo furory nie robi, ale też nie jest zła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła tej książki, poruszająca zupełnie inne wątki niż w serialu, była bardzo interesująca. Sam serial pierwszy raz oglądałem trochę na Polsacie ok. 2007 roku. To były czasy, gdy w telewizji były ciekawe seriale dla młodzieży (H2O wystarczy kropla, Power Rangers SPD itp.) czy animowane. (Sonic X, A.T.O.M., Odlotowe Agentki, Wojownicze Żółwie Ninja z 2003 roku, Robotboy, Samuraj Jack, Stormhawks, Galactick Football, Bakugan itp.) Dlatego ta i inne książki o W.I.T.C.H., jakie przeczytałem w swym życiu, mi się bardzo spodobały.
Fabuła tej książki, poruszająca zupełnie inne wątki niż w serialu, była bardzo interesująca. Sam serial pierwszy raz oglądałem trochę na Polsacie ok. 2007 roku. To były czasy, gdy w telewizji były ciekawe seriale dla młodzieży (H2O wystarczy kropla, Power Rangers SPD itp.) czy animowane. (Sonic X, A.T.O.M., Odlotowe Agentki, Wojownicze Żółwie Ninja z 2003 roku, Robotboy,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDzieciństwo powraca! (zauważyłam przypadkiem u kogoś w biblioteczce i sobie przypomniałam, jak to swego czasu się w tej książeczce zaczytywałam... Cała seria mi się bardzo podobała :3 )
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzkoda, że nie przeczytałam tej książeczki z siedem lat temu, tuż po "Orlich szponach". Chociaż może z drugiej strony lepiej, bo trochę dłużej Mrówka wydawał mi się sympatyczny (programowy hejt na Wyrocznię mode on).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka bardzo mi się podoba. Czytałam wszystkie 4 części i również mi się podobały. Fajna książka i polecam całą serie. :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFantastyczna książka serdecznie polecam.
Fantastyczna książka serdecznie polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem, całkiem.
Całkiem, całkiem.