Zaklinaczka. Zemsta Chimery

- Zaklinaczka (tom 3)
- 2017-09-27
- 2017-09-27
- 9788380571983
Clara zaczyna mieć dziwaczne sny, w których ma skrzydła i pazury, albo pełza po ziemi niczym wąż. Byłoby to do zniesienia, gdyby śniła leżąc w łóżku, ale nie – sny nawiedzają ją niespodziewanie, w środku dnia, gdy wcale nie śpi. Do tego niektóre z nich są bardzo realne…
W trzecim tomie Clara poznaje lepiej samą siebie i swoją magiczną moc. "Zaklinaczka" to seria bestsellerowych powieści fantasy dla nastolatków autorstwa Lene Kaaberbøl. Bohaterka, nieśmiała i z pozoru całkiem przeciętna Clara, ma nadzwyczajny kontakt z przyrodą i słyszy myśli zwierząt. Kiedy ujawnia się jej wyjątkowy dar, dziewczyna trafia pod opiekę ciotki Isy, zaklinaczki, która uczy ją ufać własnym instynktom.
Kup Zaklinaczka. Zemsta Chimery w ulubionej księgarni
Oceny książki Zaklinaczka. Zemsta Chimery
64 użytkowników ma tytuł Zaklinaczka. Zemsta Chimery na półkach głównych- Przeczytane 36
- Zaklinaczka 1
- Ebook 1
- 2023 1
- Serie 1
- Fantasy 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zaklinaczka. Zemsta Chimery
Po wydarzeniach z dwóch ostatnich tomów moje oczekiwania były dosyć wygórowane i strasznie się rozczarowałam tym tomem. Chimera była dosyć agresywną postacią, do szpiku złą i spodziewałam się, że ta tytułowa zemsta będzie mocnym tomem, a strasznie przypominało mi to ten epizod z zsyłaniem złych snów przez Nerissę na strażniczki witch (nienawidzę tego arcu). Także nie, książka absolutnie nie jest, ja strasznie tą serię lubię, ale kompletnie odbiła się od moich oczekiwań albo to ja je wyśrubowałam i spodziewałam się krwawej jatki w książce dla młodzieży. Ale fakt faktem strasznie się za nimi stęskniłam i dobrze jest wrócić!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część zdecydowanie się różni od poprzedniej. Akcja zaczyna się od samego początku. Na pewno nie pozostajemy bierni podczas czytania. Przeżywamy losy głównej bohaterki. Tajemnica, moc i trochę mroku. to wszystko można znaleźć w tej książce.