Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich

Okładka książki Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich autora Anna Dymna, Mirosław Hermaszewski, Andrzej Komorowski, Krystyna Loska, Małgorzata Niezabitowska, Irena Santor, Irena Szewińska, Beata Tadla, Beata Tyszkiewicz, Lech Wałęsa, Maciej Zięba OP, 9788393159970
Okładka książki Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich
Beata TadlaAnna Dymna Wydawnictwo: Zwierciadło reportaż
reportaż
2011-05-04
2011-05-04

Kup Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich

Beata Tadla zabrała na spotkania z dziesięcioma znanymi postaciami grupkę dzieci: Tomka, Magdę, dwie Julki i swojego syna Janka. Celem miała być konfrontacja pokolenia młodego ze starszym. Dzieci zamieniły się w małych reporterów i słuchały, co Lech Wałęsa, Beata Tyszkiewicz czy Krystyna Loska mają im do powiedzenia. Efektem tychże spotkań są opublikowane fragmenty wywiadów. Szkoda, że nie całe, bo zebrani rozmówcy to ciekawy zbiór rozmaitych osobowości, ludzi o różnym spojrzeniu na świat i rodzicielstwo. Poruszane tematy to wielkie sprawy ludzkości: wolność, miłość, przyjaźń, Bóg i wiara, szacunek, zrozumienie, marzenia, szczęście itd.
Wywiad wywiadowi nierówny. Dla mnie to, o czym opowiedziała Anna Dymna, powinno się oprawić w złotą ramkę i rozpowszechniać urbi et orbi; z kolei o. Maciej Zięba, jak każdy klecha, unikał odpowiedzi wprost na pewne pytania, kluczył i niekiedy gadał głupoty. Z kolei dzieciakom najbardziej podobało się spotkanie z gen. Mirosławem Hermaszewskim (nic dziwnego!).
Można poczytać, całkiem przyjemna i ładnie, estetycznie, bezbłędnie wydana książka.

41 użytkowników ma tytuł Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich

Okładka książki Wałęsa 80 Kamil Dziubka, Janusz Schwertner, Lech Wałęsa
Wałęsa 80 Kamil Dziubka, Janusz Schwertner, Lech Wałęsa
Okładka książki Lech, Leszek. Wygrać wolność Leszek Balcerowicz, Katarzyna Kolenda-Zaleska, Lech Wałęsa
Okładka książki Ja. Rozmowa z Lechem Wałęsą Andrzej Bober, Cezary Łazarewicz, Lech Wałęsa
Ja. Rozmowa z Lechem Wałęsą Andrzej Bober, Cezary Łazarewicz, Lech Wałęsa
Okładka książki The Essential Guide to Being Polish Anna Spysz, Marta Turek, Lech Wałęsa
The Essential Guide to Being Polish Anna Spysz, Marta Turek, Lech Wałęsa
Okładka książki Lech Wałęsa i Jan Paweł II Pierluca Azzaro, Lech Wałęsa
Lech Wałęsa i Jan Paweł II Pierluca Azzaro, Lech Wałęsa

Cytaty z książki Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich

Dodaj cytat z książki Kto pyta nie błądzi. Rozmowy wielkich i niewielkich