Franklin i nowy przyjaciel

- 2006-01-01
- 2006-01-01
- 32 min.
- Ewa Plenkiewicz
Każdy tom klasycznej serii o Franklinie to osobna historia o niezwykle ważnych sprawach z życia każdego kilkulatka. Postacie wykreowane przez autorki są wzorcem nie tylko dla dzieci, lecz także dla rodziców a ich przeżycia pozwalają odnaleźć się w niełatwych życiowych sytuacjach.
Tekst: Paulette Bourgeois
Ilustracje: Brenda Clark
Kup Franklin i nowy przyjaciel w ulubionej księgarni
Oceny książki Franklin i nowy przyjaciel
113 użytkowników ma tytuł Franklin i nowy przyjaciel na półkach głównych- Przeczytane 100
- 2023 3
- Dla dzieci i młodzieży 2
- Dzieciństwo 2
- 2025 2
- Dla Dzieci 2
- Literatura dziecięca 2
- Czytane dzieciom 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Franklin i nowy przyjaciel
Książka, która uczy tolerancji, empatii i tego, że nie tylko wygląd jest ważny w zawieraniu przyjaźni...Otwarta postawa i zrozumienie jest bardzo cenna wartością w życiu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo towielki nie znaczy grożny a nowemu w szkole trzeba pomóc, ooo.
wielki nie znaczy grożny a nowemu w szkole trzeba pomóc, ooo.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna książeczka dla dzieci
Bardzo fajna książeczka dla dzieci
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBajka o tym, że każdy może czuć się niepewnie i bać się nowych sytuacji, niezależnie od wielkości i wzrostu. I o tym, że nawet, gdy ktoś się bardzo od nas różni, może zostać naszym dobrym kolegą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁoś jest w szkole Franklina pierwszy raz. Jest duży i trochę inny. Jednocześnie zawstydzony i nieśmiały. I tutaj wkracza Franklin, choć nie bez namowy pani Sowy. Udaje się i Franklin ma nowego kolegę.
Opowiadanie dla wszystkich, bo każdy spotkał kiedyś "nowego" w szkole.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpowiadanie dla wszystkich, bo każdy spotkał kiedyś "nowego" w szkole.