Naturalne antybiotyki

Pflanzliche Antibiotika
2018-09-19
2018-09-19
Małgorzata Chudzik

Kup Naturalne antybiotyki w ulubionej księgarnii

Oceny książki Naturalne antybiotyki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Naturalne antybiotyki

„Roślinne substancje o działaniu antybiotycznym mają jedną wielką zaletę – skutecznie zabijają nie tylko bakterie, ale także wirusy, grzyby oraz pasożyty.”

W książce „Naturalne antybiotyki” znajdziecie wszystkie najważniejsze informacje na temat roślin, które wykazują korzystne działanie w kierunku wspomagania odporności organizmu, a także zwalczania chorobotwórczych patogenów. Można powiedzieć, że jest to taka mała encyklopedia, ponieważ oprócz opisów poszczególnych roślin pod względem ich działania, znajdziecie tutaj również przepisy, jak je stosować przy konkretnych dolegliwościach.

Cała recenzja tutaj: https://milionyliter.blogspot.com/2025/11/claudia-ritter-naturalne-antybiotyki.html

Na półkach: , , , , ,

Już sama okładka naprowadza nas na niezwykłość tej książki. W końcu po co kupować leki na kaszel, gdy można kupić tymianek za 2zł i robić sobie napary przez kilkanaście dni. Czosnek i cebula też nie takie straszne! Lepiej zawczasu zadbać o siebie, lecz gdy pojawiają się lekkie objawy choroby, zamiast w pierwszej kolejności faszerować się lekami, można dać szansę roślinnym zamiennikom.

Bardzo podoba mi się estetyka, zarówno jak i podział książki. Wszystko zaczyna się od prostego wyjaśnienia dla laików o tym, co to są bakterie czy wirusy. Następnie przechodzimy przez najpopoularniejsze choroby i triki, jak się ich w bezpieczny i łatwy sposób pozbyć. Na samym końcu czekają na nas przyprawy i zioła z opisem każdego. Mówiłam, że jest prosto i przyjemnie! Aktualnie naprawdę badam te herbatki z tymianku, zobaczymy, co z tego wyjdzie. A jeśli chodzi o inne choroby i lekarstwa na nie – obiecuję, że jak będę chora, to skorzystam z książkowych porad.

jak prawidłowo chronić i dbać o zdrowie systemem i leczeniem naturalnym.

jak prawidłowo chronić i dbać o zdrowie systemem i leczeniem naturalnym.

181 użytkowników ma tytuł Naturalne antybiotyki na półkach głównych
33 użytkowników ma tytuł Naturalne antybiotyki na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Naturalne antybiotyki

Cytaty z książki Naturalne antybiotyki

Dodaj cytat z książki Naturalne antybiotyki

Ciekawostki historyczne