Franklin dąsa się na siostrę

24 str. 24 min.
- 2014-05-15
- 2014-05-15
- 24 min.
- Patrycja Zarawska
Czy młodsze rodzeństwo to utrapienie? Do Franklina przychodzi w odwiedziny królik. Przyjaciele szykują się do wspaniałego noclegu pod namiotem, ale… Nie wiadomo czemu królik woli towarzystwo żółwinki. Czy Franklin powinien być zazdrosny o siostrzyczkę? A może zamiast się dąsać, lepiej będzie włączyć się do wspólnej zabawy? Okazuje się, że królik, mający liczne młodsze rodzeństwo, może żółwika wiele nauczyć.
Tekst: Caitlin Drake Smith
Ilustracje: Brenda Clark,
Kup Franklin dąsa się na siostrę w ulubionej księgarni
Oceny książki Franklin dąsa się na siostrę
37 użytkowników ma tytuł Franklin dąsa się na siostrę na półkach głównych- Przeczytane 27
- Czytam dzieciom 2
- Przeczytane wielokrotnie 1
- Dla dzieci od urodzenia 1
- Dziecionkowe 1
- Dla szkrabów 1
- Bajki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Franklin dąsa się na siostrę
Królik pijący herbatkę... gdzie ja to już czytałam? ;)
Królik pijący herbatkę... gdzie ja to już czytałam? ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttp://malewielkieksiazki.blogspot.com
Do żółwika przychodzi w odwiedziny jego kolega Królik. Mają wspólnie bawić się w udawany lot kosmiczny. Plany są świetne. Tata pomaga w przygotowaniach namiotu-rakiety.
Królik jest zachwycony pomysłem zabawy, aż tu nagle pojawia się mała konkurencja. Mała dosłownie, bo jest młodszą siostrą Franklina. Żółwinka bardzo potrzebuje towarzystwa, przy urządzaniu swoich zabaw (które należą do klasyki zajęć małych dziewczynek :)).
Reakcja Franklina była dla nas przewidywalna, w końcu i tytuł na to wskazywał, ale jak zachowa się Królik, przeczytajcie.
Nas zaskoczył swoim postępowaniem, a córka była pod wrażeniem jego osobowości :).
Ilustracje, nie będę ukrywać, wolimy takie rysowane starym sposobem, a nie komputerowe, co często powtarzam. Niemniej, nie przeszkadzają w odbiorze, to najważniejsze.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO Dąsaczach kiedyś pisałam, przy okazji historii z miasta Humorki. Dąsanie dotarło i do Franklina.
Królik jest zachwycony pomysłem zabawy, aż tu nagle pojawia się mała...