Jak wysoko jest niebo?

Okładka książki Jak wysoko jest niebo? autora Anna Milbourne, 9788376233253
Okładka książki Jak wysoko jest niebo?
Anna Milbourne Wydawnictwo: Zielona Sowa literatura dziecięca
2009-01-01
26 min.
978-83-7623-325-3
Patryk Dobrowolski

Kup Jak wysoko jest niebo? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak wysoko jest niebo?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak wysoko jest niebo?

Bardzo lubimy takie książki - bogato ilustrowane, w dużym formacie, z ciekawą historią :-)
Główny bohater, pingwinek Oskar, pragnie dowiedzieć się, jak wysoko jest niebo.
Postanawia sam się o tym przekonać - najpierw latając z albatrosem, następnie podróżując balonem, a na koniec wybiera się na księżyc wraz z astronautą.

Czy w końcu udaje mu się odnaleźć odpowiedź na nurtujące go pytanie? Czy pobyt na księżycu, pomoże mu zrozumieć, jak wysoko jest niebo?
O tym przekonacie się sięgając po tę sympatyczną książeczkę.
Tekstu jest w niej niewiele - dlatego świetnie sprawdza się już u najmłodszych czytelników :-)
Każda przygoda jest pięknie zilustrowana, więc książeczka nie powinna zanudzić maluchów.
Nasza 21-miesięczna córeczka, bardzo ją lubi :-)
To piękna historia o marzeniach i o dążeniu do ich realizacji.
Moim zdaniem, to idealna książeczka dla 2-4 letnich maluszków :-)
Dodatkowo na końcu znajdziemy spory plakat, który zdradzi nam (tak nam, również rodzicom :-)) wiele ciekawych niebiańskich tajemnic.

Więcej na blogu:

Główny bohater, pingwinek Oskar, pragnie dowiedzieć się, jak wysoko jest niebo.

Czy w końcu udaje mu się odnaleźć odpowiedź na...

Bardzo miła i estetyczna książeczka. Duży format, twarda okładka, śliczne ilustracje.

18 użytkowników ma tytuł Jak wysoko jest niebo? na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Jak wysoko jest niebo? na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jak wysoko jest niebo?

Okładka książki Ilustrowane opowieści z bajkowego świata Susanna Davidson, Rosie Dickins, Anna Milbourne
Okładka książki Mity greckie dla dzieci Petra Brown, Simona Bursi, Anna Milbourne, Louie Stowell, Elena Temporin

Okładka książki Narodziny księżniczki Ildikó Boldizsár, Katalin Szegedi
Narodziny księżniczki Ildikó Boldizsár, Katalin Szegedi
Okładka książki O zimie Kristina Digman, Görel Kristina Näslund
O zimie Kristina Digman, Görel Kristina Näslund
Okładka książki Gdzie jest pingwin? Sophie Schrey, Chuck Whelon
Gdzie jest pingwin? Sophie Schrey, Chuck Whelon

Cytaty z książki Jak wysoko jest niebo?

Dodaj cytat z książki Jak wysoko jest niebo?