Życie po śmierci

Okładka książki Życie po śmierci autora Mary T. Browne, 8372275769
Okładka książki Życie po śmierci
Mary T. Browne Wydawnictwo: Diogenes ezoteryka, senniki, horoskopy
ezoteryka, senniki, horoskopy
Mary T. reflects on the other side
2000-01-01
1997-01-01
83-7227-576-9
Maria Kowalska

Kup Życie po śmierci w ulubionej księgarnii

Oceny książki Życie po śmierci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Życie po śmierci

według mojej oceny porażka, nie będę nawet komentował oceny jak kończył tej książki

Temat na który człowiek szuka i jak na razie na zna odpowiedzi. Śmierć mało się mówi., unika się tego tematu.
Co jest gdy człowiek odchodzi z tego świata. Różne padają odpowiedzi, jedni wieżą, drudzy nie. Autorka opisuje spotkania z osobami, które już przeszły na drugą stronę lub szykują się. Doświadczenie swoje przelewa na papier.
Chce, żeby śmierci się nie bać podejść do niej z pokorą i jak przyjdzie pora pogodzić się, że nadszedł czas na przejście do innego świata.

Chce, żeby śmierci się nie bać...

Czytałam wiele książek w tym temacie. Ich treść się często pokrywa, ale na ile te informacje są prawdziwe tego nie wiem.
W tej książce autorka pokazuje, jak należy postępować aby nie żałować swoich czynów i to jest chyba najważniejszy przekaz tej książki.
Oczywiście, zachęcam do jej przeczytania i wyrobienia sobie samemu zdania,. Ja traktuję ją trochę z dystansem i trochę z przymrużeniem oka.

Książka ciekawa, ale za bardzo nie chcę mi się wierzyć, by miała autorka aż takie zdolności mediacyjne....
Myślę, że dużo faktów jest naciągana... nie wierze, że miała takie aż za dobre stosunki z każdą osobą. Czytając miałam wrażenie że czytam książkę o buddyzmie...

Książka jako powieść fantasy jak najbardziej jest w porządku - jako taka jest nawet bardzo dobra i właśnie jako powieść fantasy chyba należałoby ją traktować. Na ile można brać na poważnie, to że ktoś opisał jak wygląda niebo, a mało tego - napisał, że regularnie tam bywa i wraca.
Czytanie dla rozrywki - jak najbardziej - można się pozytywnie nastroić - odlecieć, ale brać jej treść na poważnie, jest niezbyt chyba poważne.
Moja niska ocena za (raczej) próbę zmanipulowania czytelnika. Co do wspomnianej w którejś opinii "pięknej stronie śmierci" - nie sądzę
by taka istniała, czcić i szanować należy raczej życie (każde),zamiast zachwycać się śmiercią - wg. mnie.

Szczerze mówiąc, "nie mogłam zmordować" tej książki. Wypożyczyłam ją zaraz po śmierci mojego taty, liczyłam na inną treść.

Czytałam już kilka podobnych książek, np. "Życie po życiu", "Potęgę podświadomości" i parę innych poradników.
Ta książka jest mądra. Nie ma tutaj tzw. czarowania ani innych bzdur. Jeśli chcemy, możemy wiele się z niej nauczyć. Na przykład tego, jak żyć, by lepiej czuć się z samym sobą, co robić, by niczego nie żałować. Browne uczy nas, jak ważne jest racjonalne podejście do spraw, które zwykle spędzają nam sen z powiek. Zwraca też uwagę na siłę pozytywnego myślenia, ale robi to dużo lepiej niż autor wspomnianej "Potęgi podświadomości", ponieważ nie pisze głupot, na których zamierza tylko zbić fortunę, a nastraja do lepszego podejścia do szarej rzeczywistości.

Książka przeczytana przed laty, napisana ciekawie, ale obecnie nie wierzę w takie rzeczy. Pozwolę sobie zostawić bez oceny :)

czytałam, bardzo ciekawa ale też w kwestii śmierci klinicznej warto sięgnąć po Mapę nieba.

Temat arcyciekawy, ale tezy i poglądy autorki... ekhm. Duchy w luźnych szatach, bo tak im wygodniej? Przedszkola dla małych duchów w zaświatach? Komedia.

193 użytkowników ma tytuł Życie po śmierci na półkach głównych
51 użytkowników ma tytuł Życie po śmierci na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Życie po śmierci

Dodaj cytat z książki Życie po śmierci