Jeśli spotkasz Buddę, zabij go!

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- If you meet the Buddha on the road, kill him!
- 1972-01-01
- 1972-01-01
- 83-86530-72-3
- Tomasz Bieroń
W swojej książce autor podaje w wątpliwość techniki stosowane przez psychoanalityków i psychiatrów w pracy z pacjentami. Twierdzi, że w naszym życiu nie ma żadnych ukrytych znaczeń, jedynie te, które my sami nadajemy swemu istnieniu. "Zabicie Buddy" oznacza zatem wyzbycie się nadzei, że pokieruje nami cokolwiek, co nie leży w naszym własnym wnętrzu.
Kup Jeśli spotkasz Buddę, zabij go! w ulubionej księgarni
Oceny książki Jeśli spotkasz Buddę, zabij go!
139 użytkowników ma tytuł Jeśli spotkasz Buddę, zabij go! na półkach głównych- Chcę przeczytać 102
- Psychologia 3
- Psychologia 2
- 2021 1
- Rozwój 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jeśli spotkasz Buddę, zabij go!
Dobry tytuł do porozmyślania nad życiem i spojrzenia na mechanizm motywacji człowieka, jak wiele zależy od nas samych a my zgubnie szukamy mentora i osoby która coś zrobi za nas
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka trafiła w moje ręce kiedy byłam bardzo młodą dziewczyną. To był bilet w stronę niezależnego myślenia. Szkoda,że młodzi ludzie szukają odpowiedzi na pytania u influencerów i youtuberów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie ujęcie psychoterapi jako pielgrzymowania w głąb siebie.
Świetnie ujęcie psychoterapi jako pielgrzymowania w głąb siebie.