Nie ma ceny na miód akacjowy

Okładka książki Nie ma ceny na miód akacjowy autora Stanisław Kowalewski, 8310090315
Okładka książki Nie ma ceny na miód akacjowy
Stanisław Kowalewski Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Seria: Klub Siedmiu Przygód literatura dziecięca
literatura dziecięca
Klub Siedmiu Przygód
1986-01-01
1986-01-01

Kup Nie ma ceny na miód akacjowy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nie ma ceny na miód akacjowy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie ma ceny na miód akacjowy

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Fajna książka do poczytania, żeby się zrelaksować i przenieść nad jezioro mazurskie,,, wakacje, słońce, las, jezioro, wakacyjna miłość, a nawet wątek sensacyjny.. to wszystko znajdziecie w tej książce.

Sympatyczna książka do przeczytania jednym tchem. I można dowiedzieć się co nieco o Starowiercach.

170 użytkowników ma tytuł Nie ma ceny na miód akacjowy na półkach głównych
42 użytkowników ma tytuł Nie ma ceny na miód akacjowy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nie ma ceny na miód akacjowy

Stanisław Kowalewski
Stanisław Kowalewski
Polski pisarz i twórca scenariuszy filmowych i sztuk scenicznych. Urodził się i przez pewien czas mieszkał w Brwinowie pod Warszawą, co nie pozostało bez wpływu na jego późniejszą twórczość literacką (m.in. "Podmiejska ballada i inne romanse"). Studiował na UW (prawo),jednak jego naukę przerwał wybuch II wojny światowej. Uczestnik kampanii wrześniowej. Literacko debiutował jeszcze przed wojną, jednak na poważnie zajął się pisarstwem długo po ustaniu działań wojennych, m.in. publikował w "Dialogu". Współscenarzysta (z Kazimierzem Kutzem i Marianem Brandysem) scenariusza do filmu "Tarpany" (1961, reż. Kazimierz Kutz). Współscenarzysta (wraz z reżyserem) filmu telewizyjnego zatytułowanego "Draka" (1970, reż. Janusz Kubik). Odznaczony Złotym Krzyżem Zasługi (1955) i Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski (1974). Stanisław Kowalewski zmarł w wieku 85 lat. Wybrane książki pisarza: "Podmiejska ballada i inne romanse" (pierwsze wydanie: PIW, 1969),"Dzikie ptaki lecą najdalej" (RSW Książka-Prasa-Ruch, 1970),"Andrzej" (Horyzonty, 1976),"A jeśli powiem nie" (Wydawnictwo Siedmioróg, 1987).

Cytaty z książki Nie ma ceny na miód akacjowy

Dodaj cytat z książki Nie ma ceny na miód akacjowy