Krokodyl dla ukochanej

Jacek Pulikowski Wydawnictwo: W drodze poradniki
poradniki
2001-01-01
2001-01-01

Kup Krokodyl dla ukochanej w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krokodyl dla ukochanej

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krokodyl dla ukochanej

Kiedyś wydawała się mi bardzo fajną książeczką. I rzeczywiście – jeśli wybrać niektóre zdania lub sugestie dla siebie, przepracować je przy pomocy krytycznego myślenia, to można wiele dla siebie wyciągnąć.

Z perspektywy czasu widzę jednak, że jest w niej sporo niedociągnięć, stereotypów i odrealnionych tez. Każda para jest inna i przez to nawet w podobny sposób wzrastający związek jest inny. A autor wrzuca wszystkich do jednego wora, generalizuje, upraszcza i... głównie poucza, jak sobie tegoż przyszłego (lub obecnego) męża wychowywać.

Odpowiedzcie sobie sami, czy to ostatnie, to aby na pewno dobry pomysł...?

Bardzo mądre słowa, rady i spostrzeżenia ujęte w prosty sposób, dzięki czemu książkę czyta się szybko i przyjemnie. To pozycja, do której niewątpliwie zachęce moją córkę przed wyborem kandydata.

Książka treściowo skierowana do Pań. Jednak czytając jako mężczyzna potrafiłem wybrać również wartości dla mnie. Polecam.

328 użytkowników ma tytuł Krokodyl dla ukochanej na półkach głównych
84 użytkowników ma tytuł Krokodyl dla ukochanej na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Krokodyl dla ukochanej

Cytaty z książki Krokodyl dla ukochanej