Czarna Woda

- Pendragon. Black Water
- 2009-01-01
- 2009-01-01
- Lucyna Targosz
Wyobraź sobie, że odkrywasz, iż nie jesteś osobą, za którą się uważałeś! Czarna Woda to kolejny tom pasjonującego i pobudzającego wyobraźnię cyklu dla młodzieży „Pendragon“. Bobby Pendragon udaje się do kolejnej zagrożonej strefy, w której najinteligentniejszymi istotami są wielkie koty, a krwiożercze quigi mają ludzką postać... Nie to stanowi jednak największe zagrożenie. Demoniczny Saint Dane sprowadził na Eelong truciznę z Cloralu i strefę może uratować tylko clorańskie antidotum. Problem polega na tym, że według reguł rządzących Hallą nie wolno przenosić niczego pomiędzy strefami. Czy – jak twierdzi Saint Dane – rzeczywistość nieodwracalnie się zmieniła i można łamać odwieczne zasady? Bobby staje przed trudnym wyborem, a walka z okrutnym i nieprzewidywalnym demonem coraz bardziej się komplikuje...
Kup Czarna Woda w ulubionej księgarni
- Z biblioteki 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czarna Woda
Skończyło się okropnie!! 😭😭😭😢😢😢
Skończyło się okropnie!! 😭😭😭😢😢😢
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawy 10 tomowy cykl. Postaci bardzo wyraziste, każdy kolejny "świat" przepięknie i pomysłowo wykreowany.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZaczęłam czytać już jako dorosła, ale sprawiła mi radość jak dziecku. Zdecydowanie polecam dla młodszej młodzieży, ponieważ książka uczy o potędze przyjaźni i uczciwości oraz o tym, że każde zło można przekuć w dobro.
Bobby Pendragon wciąż kontynuuje swoją misję. Odwiedza kolejny świat, kolejny INNY świat. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKloejna przygoda Wędrowca Boby'ego Pendragona.
Mieszkańcom Eelongu zagraża wirus, który demon Saint Dane przeniósł z Cloralu. Tylko, że między strefami nie można przenosić absolutnie niczego. Czyżby po pierwszej wygranej Saint Dana zasady się zmieniły?
Tymczasem na Drugiej Ziemi Mark i Courtney - świeżo upieczeni akolici - muszą sprostać niezwykłemu zadaniu. Jego wynik może mieć wpływ nawet na przyszłość całej Halli. Czy starczy im odwagi, by zrobić co trzeba?
Wkrótce i Akolici i Wędrowcy po raz kolejny przekonają się, iż nic nigdy nie jest takie jakim się wydaje.
Niesamowita książka. Wspaniała wyobraźnia autora, mnóstwo zwrotów akcji oraz epicki, iście hollywoodzki finał to już znaki rozpoznawcze tej serii. Powieści z serii Pendragon są naprawdę świetne, szkoda, że tak mało znane. Wymarzony cykl dla miłośników Sience fiction i amatorów naprawdę mocnych wrażeń.
GORĄCO POLECAM!!!!!
Kloejna przygoda Wędrowca Boby'ego Pendragona.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo przegranej na Veeloksie nasz bohater przenosi się na Eelong. Okazuje się on całkiem inny od wszystkich stref, jakie do tej pory odwiedził. Najinteligentniejszymi istotami w tym niezwykłym świecie są wielkie koty, a quigi mają ludzką postać!
Świtna
Świtna