Hania Bania. Królowa Samby

2009-01-01

Kup Hania Bania. Królowa Samby w ulubionej księgarnii

Oceny książki Hania Bania. Królowa Samby

OPINIE i DYSKUSJE o książce Hania Bania. Królowa Samby

Z lekkim przymrużeniem oka przenosimy się w czasy dzieciństwa Hani. Hani, która staje się Banią, bo nie panuje nad ogromnym, wiecznym głodem. Do czasu. Gdy ma szansę stać się królową samby potrafi nawet się poświęcić i poddać diecie - zamiast siedmiu tylko pięć łyżeczek cukru do herbaty, krówek nie więcej niż pół kilograma dziennie :)... Alle nie tylko jedzenie jest tematem ważnym. Pojawiają się problemy w małżeństwie rodziców dziewczynki, problemy w szkole, związane z przeprowadzką do Warszawy czy problemy wynikające z ogromnej wyobraźni Hani i jej niezwykłych pomysłów. Czyta się z przyjemnością.

:-)))))

:-)))))

mam chyba trochę za plastyczną wyobraźnię na to co pani Bakuła pisze :),ale jak jej nie lubić i nie czytać, skoro pisze o skwerku na placu Leńskiego, Filipince itp, to przecież moje rodzinne okolice. Z zapałem chwyciłam za część 3.

183 użytkowników ma tytuł Hania Bania. Królowa Samby na półkach głównych
48 użytkowników ma tytuł Hania Bania. Królowa Samby na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Hania Bania. Królowa Samby

Hanna Bakuła
Hanna Bakuła
Hanna Bakuła - wyzwolona i niezależna - jest inspiracją dla wielu kobiet. Malarka, pisarka i publicystka, wieloletnia felietonistka „Playboya", w latach 1981-1989 mieszkała w Nowym Jorku, gdzie zdobyła prestiżowe nagrody, w tym stypendium IREX z rekomendacji Fundacji Guggenheima, projektowała kostiumy i scenografie do spektakli off-Broadway, za które dostała nagrodę „New York Timesa". Jest laureatką Festiwalu Malarzy Słowiańskich w Nowym Jorku i tam została nazwana przez krytyków „Witkacym w spódnicy". Słynie z malowania portretów pastelą. Działa charytatywnie w ramach swojej Fundacji Hanny Bakuły. Portretowała m.in. Agnieszkę Osiecką, Korę, Jolantę Kwaśniewską, Daniela Passenta, Jacka Cygana, Ninę Andrycz, Katarzynę Figurę, Beatę Tyszkiewicz, Yehudiego Menuhina i Grace Jones. Na wizytówce podpisana jako „osoba kontrowersyjna".

Cytaty z książki Hania Bania. Królowa Samby

Dodaj cytat z książki Hania Bania. Królowa Samby