Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie

Okładka książki Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie autora Hanna Stolińska, 9788328737860
Okładka książki Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie
Hanna Stolińska Wydawnictwo: Muza poradniki
poradniki
2025-10-29
2025-10-29

Kup Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie

"Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie", autor: Hanna Stolińska.

Z prezentowanej książki dowiecie się m.in. jak odżywiać się aby wzmocnić odporność i dobrą kondycję organizmu. Książka porusza również kwestię odżywiania przy insulinooporności, chorobach autoimmunologicznych, chorobach jelit oraz innych jednostkach chorobowych. Dzięki prezentowanemu poradnikowi poznacie również strategie zakupowe i kuchenne, które ułatwią Wam codziennie wybory żywieniowe. Książka jest napisana prostym i przystępnym językiem. Polecam ją każdemu zainteresowanemu tematem. W mojej ocenie 10/10 👍

#współpracarecenzencka

"Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie", autor: Hanna Stolińska.

Książka dr Hanny Stolińskiej "Na zdrowie!" to bardzo ciekawe kompendium wiedzy o zdrowiu którego początek zaczyna się od zawartości talerza. Autorka chce uzmysłowić nam, że świadome jedzenie może zmienić jakość naszego życia. Jest to książka którą można przeczytać w całości lub skupić się na wybranych rozdziałach. Ja oczywiście przeczytałam "od deski do deski".
Wiedza przekazana jest prostym językiem i
w przejrzystej formie. Krótkie rozdziały, tabele i wypunktowania sprawiają, że czyta się szybko i przyjemnie.
Dzięki lekturze poznamy zasady zdrowego odżywiania, fakty i mity na temat składników odżywczych, diety wspierające w poszczególnych chorobach i wiele innych ciekawych informacji. Mimo, iż ze wszystkimi zaleceniami nie zgadzam się w 100% to większość uważam za bardzo mądre i warte realizacji w codziennym życiu.
Myślę, że ta książka może pomóc wprowadzić pozytywne zmiany w sposobie myślenia o jedzeniu. Pomoże zmienić nawyki by zadbać o siebie.
Polecam 💚

Wiedza...

Czy lubicie książki o żywieniu i zdrowiu bez presji i nakazów? Takie, które nie są pełne cudownych porad, nakazów w stylu: "To musisz jeść koniecznie" czy zakazów typu: "Na to nawet nie patrz"? Jeśli tak, to ta książka będzie dla Was idealna.

"Na zdrowie!" autorstwa doktor Hanny Stotlińskiej to nie jest kolejny poradnik wypełniony dietami-cud, listą tego, co wolno, a nie wolno, czy złotymi radami odnośnie tego, jak szybko schudnąć i być fit. To kompletnie inna bajka. To książka, która uczy nas dobrej relacji z jedzeniem i z naszym ciałem. Wskazuje, że nasze codzienne wybory żywieniowe mają ogromny wpływ na nasze życie i zdrowie. To niby oczywiste, ale tak często o tym zapominamy.

Książkę przeczytałam w całości na potrzeby recenzji. Ale wracam do niej bardzo często. Bo to jest taka książka, którą warto trzymać blisko siebie i wracać do niej wtedy, kiedy potrzebujemy. Książka jest pięknie wydana (tylko spójrzcie na tą okładkę!),ma dużą objętość (blisko 500 stron),z tyłu jest miejsce na notatki, a szata graficzna wewnątrz jest bardzo zachęcająca (czytelny druk i układ tekstu, a także dużo zieleni). Wydawnictwo Muza wydało piękną i ważną publikację.

52 użytkowników ma tytuł Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie

Dodaj cytat z książki Na zdrowie! Świadome jedzenie, które zmienia życie