C.B. Detektyw ze Stacji Kosmicznej Agora.

- fantasy, science fiction
- "Uniwersum Fluctus Vitae" - Książki papierowe Amazon.pl
- 2025-08-06
- 2025-08-06
Pamięć. Zdrada. Przeznaczenie. Niektóre tajemnice powinny pozostać zapomniane.
Na pokładzie stacji kosmicznej Agora, gdzie syntetyczne sny są codziennością, a prawdziwe wspomnienia luksusem, C.B. prowadzi kolejne śledztwo. Ten detektyw, wyrwany z roku 1957, zostaje wplątany w sprawę zaginięcia nauczyciela historii, który odkrył coś, co nigdy nie powinno ujrzeć światła dziennego. Wraz z odważną Anną Niewiadomską zagłębia się w świat korporacyjnych intryg i genetycznych eksperymentów. W miarę jak odkrywa kolejne elementy układanki, zdaje sobie sprawę, że jego własna przeszłość jest ściślej związana ze sprawą, niż mógłby przypuszczać. Gdy korporacja Chrono-DREAM wysyła swoich najlepszych zabójców, C.B. musi zadać sobie pytanie: czy prawda jest warta życia?
'C.B. Detektyw ze Stacji Kosmicznej Agora' to mistrzowskie połączenie noir i science fiction spod pióra Marca Petrina. Jeśli kochasz mroczne thrillery, skomplikowane intrygi i niesamowite światy przyszłości, ta powieść została stworzona właśnie dla ciebie.
Kup C.B. Detektyw ze Stacji Kosmicznej Agora. w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce C.B. Detektyw ze Stacji Kosmicznej Agora.
Bardzo Fajnie się czyta. Detektyw S.B. żyje na stacji kosmicznej Agora która jest gdzieś. Gdzie, nikt nie wie? W odległej galaktyce. Idee podobne jak u Simon R. Green. Detektyw C.B. taki trochę
John Taylor równie cyniczny i ironiczny. Książka ma - Coś z Nightside ale jest wielka różnica - zamiast magii jest technologia. I dużo postaci ma polskie nazwiska. Ja osobiście wolę technologię niż magię. Mimo, że C.B. deklaruje się jako technologiczny to całkiem nieźle radzi sobie w innej galaktyce.
Książeczka akurat do przeczytania w 4 dłuższe przerwy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJohn Taylor równie cyniczny i ironiczny. Książka ma - Coś z Nightside ale jest wielka różnica - zamiast magii jest technologia. I dużo postaci ma polskie nazwiska. Ja osobiście...