Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Okładka książki Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami autora Robert Tuesley Anderson, 9788383910345
Okładka książki Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami
Robert Tuesley Anderson Wydawnictwo: Prószyński i S-ka kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
The Brothers Grimm Cookbook: Recipes Inspired by Fairy Tales
2025-09-04
2025-09-04
Patrycja Zarawska

Kup Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniamii

Baśniowa uczta

478 5 62

Oceny książki Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

OPINIE i DYSKUSJE o książce Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Na półkach: , , , , , , , , ,

wspaniała publikacja.
czytam strona po stronie, wchodzę w świat baśni napisanych przez Grimmów, poznaję ich sens, piękno i nieoszacowaną wartość. czasy głodu i zimna i bycia razem znajdują swoje odwzorowanie na kartach i tej książki i w bajkach Grimmów. czytam baśnie i przepisy, jakie te ich spisane historie stworzyły... są sery, precelki, owsianka na rozgrzanie zimnych brzuchów...
są wspaniałe ilustracje i słowa, które pachną...
mistrzostwo księgarstwa

wspaniała publikacja.

Książka kucharska inspirowana baśniami Braci Grimm wydawnictwa @proszynski_wydawnictwo od Roberta Tuesleya Andersona pomogła stworzyć nam bardzo lubiane przez moje dziecko danie w niezwykłym wydaniu!

Dziś parę słów o książce kucharskiej, ale nie takiej zwykłej 😉
W prezentowanej książce znajdziemy przepisy inspirowane baśniami braci Grimm 😊 Książka została stworzona przez Roberta Tuesley'a Andersona.
Jako mała dziewczynka zaczytywałam się w najbardziej znanych nam baśniach braci Grimm, ale też o wszystkich nie słyszałam. Dzięki tej książce, poznałam kilka nowych 😉

Książka jest bardzo czytelna. Zawiera dokładny spis treści. Każda potrawa ma wstęp, który nakreśla nam z jakiej baśni czerpie inspirację to danie. Autor również tłumaczy, jakie miało znaczenie dla bohaterów danej baśni.
Przy większości przepisów dostajemy również poglądowe zdjęcie potraw 😊
Oprócz opisu mamy spis składników, informacje na ile osób jest dana potrawa i jaki jest czas jej przygotowania. Przepisy nie są trudne. Dostajemy łatwe i szybkie przepisy na śniadanie, obiad czy dobry podwieczorek.

Oczywiście nie mogę zapomnieć o wydaniu, które jest piękne. Książka w twardej oprawie, z prześliczną okładką, zdobieniami.

Myślę, że dla wielbicieli gotowania to świetny prezent 😊

Dziś parę słów o książce kucharskiej, ale nie takiej zwykłej 😉
Jako mała dziewczynka zaczytywałam się w najbardziej znanych nam baśniach braci Grimm, ale też o wszystkich nie słyszałam. Dzięki tej książce, poznałam kilka nowych...

59 użytkowników ma tytuł Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Dodaj cytat z książki Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami