Plagiat

Okładka książki Plagiat autora Paulina Świst, 9788328734685
Okładka książki Plagiat
Paulina Świst Wydawnictwo: Muza Cykl: Bestseller (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Bestseller (tom 3)
2025-04-23
2025-04-23

Kup Plagiat w ulubionej księgarnii

Oceny książki Plagiat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Plagiat

W tej książce po prostu niewiele się zadziało. Mam wrażenie, że to bardziej sensacja niż kryminał. Dawno temu czytałam dwie poprzednie części, więc miałam trochę problemów z ogarnięciem o co chodziło, ale z kolejnymi stronami sobie przypominałam. Na tyle, że doszło do mnie, że tylko tymi 'wspomnieniami' jest dla mnie ta książka napisana. Akcja ze skarbem ewidentnie jak dla mnie podobna jak u Gortycha (pech chciał, że w zasadzie czytałam jedną po drugiej). Nie leżało mi to. Z plusów - szybko się czytało ( chociaż mam wrażenie, że literki są coraz większe i coraz więcej pustych miejsc na tych stronach ),postać Marka i to tyle. Reszta mdła i nijaka.

"Plagiat" to trzeci tom serii, który jednocześnie stanowi nowy rozdział w śledztwie i relacji Niny i Aresa. Fabuła skupia się na zemście, skarbie Samsonowa i tajemnicach z przeszłości, które nie dają spokoju bohaterom. Akcja rozgrywa się w teraźniejszości, przeplatana wątkami historycznymi sięgającymi 1945 roku. Nina i Ares zbliżają się do siebie, jednocześnie stając w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa.
Książka wciąga od pierwszych stron i nie zwalnia tempa aż do zaskakującego zakończenia. Nina i Ares to wyraziści, inteligentni i pełni humoru bohaterowie, których relacja ewoluuje w interesujący sposób. Cięte riposty i błyskotliwe dialogi między bohaterami są jednym z największych atutów książki.Naprzemienna narracja z perspektywy Niny i Aresa pozwala lepiej zrozumieć ich emocje i motywacje.
"Plagiat" to wciągająca, pełna akcji i humoru książka, która z pewnością zadowoli fanów gatunku. Paulina Świst udowadnia, że potrafi stworzyć historię pełną napięcia, zwrotów akcji i niezapomnianych bohaterów. Mimo pewnych niedociągnięć, jest to pozycja warta przeczytania, szczególnie dla tych, którzy lubią dynamiczne i emocjonujące opowieści.

987 użytkowników ma tytuł Plagiat na półkach głównych
203 użytkowników ma tytuł Plagiat na półkach dodatkowych

Paulina Świst
Paulina Świst
Paulina Świst to pseudonim literacki debiutującej autorki, a prywatnie adwokat prowadzącej indywidualna kancelarię adwokacką we Wrocławiu. Urodziła się 27 września 1986 roku, ukończyła Uniwersytet Jagielloński i specjalizuje się w prawie karnym.

Cytaty z książki Plagiat