Lustful

- literatura obyczajowa, romans
- Seria sensualna (tom 2)
- 2025-03-26
- 2025-03-26
Nie powinna go pragnąć, ale nie potrafi przestać o nim myśleć.
W miłości i interesach każde nieprzemyślane zagranie jest ryzykowne.
Daisy Barrett, ambitna twórczyni aplikacji AngelCall zwiększającej bezpieczeństwo kobiet, wciąż zmaga się z echem wydarzeń sprzed roku, kiedy jeden niewinny pocałunek na bankiecie wystarczył, by jej uporządkowany świat zadrżał w posadach.
Santo Renna, temperamentny Włoch, od tamtej chwili nie potrafi przestać o niej myśleć. Jej determinacja, nieugiętość i imponująca niezależność obudziły w nim coś, czego nigdy wcześniej nie czuł – głęboką potrzebę, by ją chronić i być blisko.
Gdy Daisy przybywa do Nowego Jorku, aby zadbać o swoje udziały w AngelCall, Santo proponuje jej ryzykowny układ, który może kosztować go fortunę – i serce. Jednak żadne z nich nie przypuszcza, że bolesne tajemnice z przeszłości zmienią wszystko.
W tej pełnej napięcia i namiętności historii uczucia są równie nieprzewidywalne, co biznes, o który każdy jest gotów zawalczyć do ostatniej kropli krwi.
Kup Lustful w ulubionej księgarni
Oceny książki Lustful
778 użytkowników ma tytuł Lustful na półkach głównych- Przeczytane 555
- 2025 36
- Legimi 11
- Przeczytane 2025 5
- Romans 4
Tagi i tematy do książki Lustful
Cytaty z książki Lustful
Nigdy nie spotkałem tak upartej, chłodnej i cholernie zdystansowanej kobiety jak Daisy Barrett. Nigdy. Nigdy też nie myślałem o żadnej kobie...
RozwińPodoba mi się, że o mnie zabiega. Że nie traktuje mnie jak porcelanową laleczkę, która przy kiepskim żarcie mogłaby się roztrzaskać w drobny...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lustful
„Lustful”, gdzie główne meritum opiera się na mrocznej tajemnicy, która zagraża uczuciu łączącemu dwójkę bohaterów. „Lustful” to kolejna część jednakże brak znajomości pierwwszego tomu nie przeszkadza w poznawaniu lektury. Owszem pojawiają się bohaterowie, dla których opowiedziana została poprzednia historia co nadaje ciągłość. Jednakże „Lustful” jest w pełni dopracowane i przemyślane, dzięki czemu brak wzmianki o pierwszej części nie zrazi czytelnika. Wraz z kolejnymi stronami akcja wskakuje na szybszy bieg, gdzie spotykają się dwie ramy czasowe. W tłumaczeniu na język polski „lustful” znaczy „zmysłowy”, o czym idealnie opowiada relacja iskrząca pomiędzy Daisy Barrett oraz Santo Renna. Ich emocje przedstawione w nienaganny sposób powodują, że nawet sceny łóżkowe nie są aż tak dominujące, wręcz stanowią wyraźny zarys dla autentycznych postaci.
Pięćsetstronnicowy romans, gdzie Daisy Barrett postrzegana jako ambitna kobieta, twórca aplikacji AngelCall na swojej karierowej ścieżce spotyka temperemantnego Włocha, Santo Renna. Totalnie od siebie różni - przeszłość, z którą boryka się kobieta czyni ją nieufną, więc mężczyzna zrobi wszystko aby niczym po nitce do kłębka trafić do jej serca. Pełna napięcia i namiętności historia, którą dopełniają wyraziste charaktery tejże dwójki. Aby zachęcić Was jeszcze bardziej - halo romansiary wasze ulubione motywy - age gap, druga szansa. Przykład książki, w której najcenniejsze są miłość i uczucie, a nie pieniądze i sława.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDaisy Barrett do końca życia nie zapomni wakacji sprzed 5 lat. To,co miało być rajem, okazało się piekłem. Po latach nadal widzi twarz oprawcy,czuje jego oddech i te oczy...
By jej krzywda już nigdy więcej nie dotknęła innych kobiet zakłada aplikację AngelCall. Sporą część udziałów posiada tam Santo Renna. Dziewczyna rok temu miała zaskakujący epizod ze wspomnianym mężczyzną. A jego echo do dziś odbija się w głowie... i sercu.
Temperamenty Włoch ma na jej punkcie obsesję. Pewna umowa to sposobność,by raz na zawsze wybadać grunt i podjąć decyzję. Dzieląca ich 18 letnia różnica wieku to coś,co dla Daisy wydaje się nie do przeskoczenia. A więc Santo musi pokazać, że jest tym, który zaakceptuje cały jej świat. Łącznie z sekretem, który może ich poróżnić.
Ryzykowny układ,igranie z uczuciem i ta chemia, która buzowała na każdej płaszczyźnie powodowała ciarki podczas czytania. Świat bogatych cechuje się dostępem do wszelkich udogodnień więc od pomysłu do realizacji tylko chwila. Tą dwójkę obserwowałam dosyć dokładnie,by nie umknęło mi nic. Udało mi się, aczkolwiek miałam pewne podejrzenia co do wielkiego finału.
W tej rozgrywce ktoś musiał zająć podium. Czy tym razem znajdzie się tam miejsce dla obojga?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBy jej krzywda już nigdy więcej nie dotknęła innych kobiet zakłada aplikację AngelCall. Sporą część udziałów posiada tam Santo Renna. Dziewczyna rok temu miała zaskakujący epizod ze wspomnianym...
Historia o skutkach tragicznych wydarzeń połączona z pikantnym romansem. Choć nie jestem fanką dużej różnicy wieku, to tutaj ten motyw był bardzo dobrze poprowadzony, a bohaterowie wykazywali się ogromną dojrzałością. Podobało mi się, jak dbali wzajemnie o komfort swój i swoich najbliższych.
Co prawda musimy czekać na zbliżenie bohaterów, ale doceniam to - główna bohaterka ma problemy z zaufaniem, a zwlekanie z rozwojem relacji nadaje książce autentyczności.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo prawda musimy czekać na zbliżenie bohaterów, ale doceniam to - główna bohaterka...
'- Nigdy nie przypuszczałam, że to właśnie on przywróci mi spokój i sprawi, że moje serce będzie bić równym rytmem. Po raz pierwszy od lat z radością patrzę w przyszłość .
Moje remedium. -'
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoje remedium. -'
„Z trudnych sytuacji można stworzyć najpiękniejsze rzeczy”
Santo jest inwestorem aplikacji Daisy. Obydwoje spędzili namiętną chwilę rok temu, którą wspominają do dziś. Kiedy Daisy renegocjuje warunki umowy, Santo składa jej ofertę nie do odrzucenia.
Daisy dba o swoją prywatność i chroni swoją córkę, która narodziła się z traumatycznego przeżycia. Kobieta jest odważna, ale żyje w strachu.
Santo w ostatnim czasie stroni od kontaktów z innymi, ponieważ czuje się przytłoczony. Daisy wywołuje w nim emocje i uczucia, których nigdy nie doświadczył.
Daisy początkowo zachowała się okropnie i wmówiła Santo, że przekroczył granicę. Wiem, że zrobiła to w celu odzyskania kontroli, ale on zawsze wspierał ją i traktował wyłącznie z szacunkiem.
Santo małymi kroczkami stara się zdobyć serce i zaufanie Daisy. Jej ciało cały czas go pragnie, ale umysł i wspomnienia przeszłości płata jej figle. Wie jednak, że Santo nie jest nim, ale czuje się bezpiecznie, gdy ma ostatnie zdanie.
Cholernie podziwiam Santo za jego cierpliwość, gonitwę za Daisy, czy loty do Denver, by po prostu miło spędzić czas. Nigdy nie przeszkadzało mu, że kobieta ma dziecko, a gdy poznał małą, traktował ją tak samo, jak Daisy, chcąc zapewnić obu bezpieczeństwo.
Rozumiem zachowanie Daisy, jej dystans i strach. A gdy przeszłość powraca, nie czuje się ona bezpiecznie. Ale Daisy zachowała sie lekkomyślnie nieinformując bliskich o pewnym zagrożeniu, tym bardziej, że Santo, czy jej rodzicom też mogło grozić niebezpieczeństwo. Jednak jej panika w pewnym momencie tak eskalowała, że było mi naprawdę szkoda włocha, bo nie zasługiwał na pewne słowa.
Ponownie pragnę wyróżnić męską przyjaźń, w szczególności między Victorem, a Santo. To właśnie on jest tym, który trzyma w ramionach naszego włocha, kiedy prawda i powiązanie między jego korzeniami, a przeszłością Daisy wychodzi na jaw. Bardzo podobała mi się jej reakcja na to, co się wydarzyło.
Żadna umowa nie miała znaczenia przy tak silnej miłości Daisy i Santo.
ig: hidrancebookland
„Z trudnych sytuacji można stworzyć najpiękniejsze rzeczy”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDaisy - chłodna twórczyni aplikacji oraz Santo - nieprzewidywalny włoski właściciel firmy inwestycyjnej.
Daisy dba o swoją...
“Lustful”
[współpraca reklamowa @wydawnictwoale]
Ona… Daisy Barrett miała wszystko pod kontrolą.
A może… tak jej się tylko wydawało.
Pełna dystansu, uparta, chroniąca swoją prywatność za wszelką cenę. Stworzyła coś, co innym daje bezpieczeństwo - aplikację, która ratuje kobiety. Aplikację, która jest jej misją, celem, sposobem na odzyskanie siebie.
Aż pojawił się on.
Santo Renna. Cierpliwy, czuły, dojrzały. Mężczyzna, który rozumie, że czasem najlepsze, co można zrobić dla drugiej osoby, to dać przestrzeń. Nie naciskać. Nie zmuszać. Dać wybór. Dać miejsce, w którym można zaufać i pokazać prawdziwego siebie.
“Chcesz mnie poznać czy nie?”
I choć mogłoby się wydawać, że ich historia skończy się katastrofą, tak autorka zabrała mnie w podróż pełną emocji. Podróż, która prowadzi przez ścieżki zaufania, odwagi i pogodzenia się z samym sobą… po to, by w końcu otworzyć się na nowo.
Walka z demonami przeszłości, sekrety, które mogą wszystko zniszczyć… a jednak - zdrowa, świadoma relacja nie rani.
Bardzo podobała mi się więź między głównymi bohaterami. Autentyczna, z jasno wytyczonymi granicami, wzajemnym szacunkiem i emocjonalnym podłożem, które czuć w każdym jednym rozdziale.
Daisy to postać, którą podziwiam.
Przeszła przez piekło, a mimo to znalazła w sobie siłę, by pomagać innym.
A Santo?
Zielony las. Dosłownie.
Jego definicją powinien być spokój, cierpliwość i zrozumienie.
“Nie zasługuję na to, abyś przede mną klęczała. Ale z chęcią przed tobą uklęknę, jeśli o to poprosisz.”
Co do samego przebiegu - bez większych zaskoczeń, choć jeden wątek nie do końca mi podszedł. Być może to kwestia moich osobistych preferencji, urazu do niego i zepsucia mi go przez inne książki. Natomiast! Trwało to krótko, a postawa Santo wynagrodziła wszystko.
Co nie zmienia faktu, że „Lustful” to historia o odzyskaniu kontroli.
O tym, że nawet po burzy można nauczyć się oddychać od nowa.
O świadomości, że siła nie polega na samotności.
I o miłości, która nie musi boleć.
Czytajcie.
I się zakochajcie.
“Lustful”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to[współpraca reklamowa @wydawnictwoale]
Ona… Daisy Barrett miała wszystko pod kontrolą.
A może… tak jej się tylko wydawało.
Aż pojawił się...
Age gap
Biznesmen i właścicielka aplikacja
Tragedia sprzed lat
Tajemnice rodzinne
Czy ten układ zmieni życie bohaterów?
Czego boi się Daisy i jaką tajemnicę ukrywa?
Jak dawne życie Santo wpłynie na życie Daisy?
Czy oboje odnajdą spokój?
Przepadłam dla tej serii. Te motywy i age gap wcale mnie nie zniechęciły, wręcz odwrotnie!
Daisy czuje że nie powinna go pragnąć, ale nie potrafi przestać myśleć o Santo.
W miłości i interesach każde nieprzemyślane zagranie jest ryzykowne i Santo ryzykuje! Czuć namiętność i ogień! Tajemnice z przeszłości. Dzieje się!
„Lustful”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSeria sensualna
Część II
Romans 🌶️
Age gap
Biznesmen i właścicielka aplikacja
Tragedia sprzed lat
Tajemnice rodzinne
Santo...
Daisy Barret jest młodą kobietą, która stworzyła aplikację o nazwie AngelCall, której celem jest zwiększenie bezpieczeństwa kobiet. W dalszym ciągu rozpamiętuje to, co wydarzyło się rok temu na bankiecie, kiedy jeden pocałunek zmienił wszystko.
Santo Renna to pełen temperamentu Włoch po czterdziestce. Główna bohaterka zaimponowała mu swoją niezależnością, determinacją i tym jak potrafi postawić na swoim. To ona obudziła w nim takie uczucia, o które siebie nawet nie podejrzewał.
Daisy przybywa do Nowego Jorku by odkupić swoje udziały w AngelCall, Santo jednak ma inny pomysł i proponuje jej układ, który może go bardzo wiele kosztować.
Jednak jest coś, co może zmienić wszystko.
Czy Główni bohaterowie mają szansę na związek? Jaką przeszłość skrywa i Santo, i Daisy? Jakie tajemnice jeszcze wyjdą na jaw?
Po pierwszym tomie wiedziałam, że szybko wrócę do tej serii bo mi się bardzo podobało. W tym przypadku nie było inaczej.
Główni bohaterowie oboje twardo stąpają po ziemi i wiedzą czego chcą. A jednak gdy ich drogi się łączą, oboje zmieniają swoje priorytety. Biznesmen Santo nagle staje się bardzo opiekuńczym mężczyzną by tylko ona była bezpieczna, natomiast Daisy niby chce się od niego odciąć, lecz z drugiej strony ciągle coś ją do niego ciągnie. Ona ma swój najważniejszy priorytet, którego nigdy nie zmieni, lecz Renna staje tuż na drugim miejscu.
Oboje mają swoje tajemnice, wprawdzie główna bohaterka po części wyjaśniła, że została zgwałcona, jednak nie wyjawiła gdzie, kiedy i kto wyrządził jej taką krzywdę. Santo natomiast, nigdy nie wspomina o rodzinie. Więc te kwestie tylko podsycały moją ciekawość, co powodowało, że nie mogłam się oderwać od lektury.
W tej powieści mamy trochę zwrotów włoskich, jednak nie martwcie się do wszystkiego są tłumaczenia. Uważam, że jest to świetny zabieg bo to sprawiło, że jeszcze bardziej mogłam wczuć się w tę książkę. Zbliżyć się do bohaterów i poczuć, że Santo rzeczywiście jest temperamentnym Włochem.
Autorka rewelacyjnie buduje napięcie i wzbudziła we mnie ogrom emocji. Razem z bohaterami nieraz odczuwałam to napięcie i stres.
Jest to drugi tom z serii sensualnej i ja radzę wam czytać od pierwszej części. Jeśli jeszcze nie znacie tej gorącej i pełnej namiętności serii, to szybciutko nadrabiajcie. Ja ogromnie się cieszę, że nie muszę czekać i już mogę się zabrać za dwa kolejne tomy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSanto Renna to pełen temperamentu Włoch po czterdziestce. Główna bohaterka zaimponowała mu swoją niezależnością, determinacją i...
„Lustful” Leny M. Bielskiej to drugi tom serii, w którym miłość splata się z ambicją i ryzykiem. Daisy i Santo łączy namiętność, która staje się równie niebezpieczna jak ich zawodowe decyzje. Autorka pokazuje, jak cienka jest granica między uczuciem a utratą kontroli, a przeszłość potrafi zniszczyć nawet najbardziej obiecujące relacje. To emocjonująca opowieść o pragnieniu, zaufaniu i walce o własne szczęście. Do tego pikantna. :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDruga część serii Sensualnej mnie nie zawiodła a może nawet była lepsza od poprzedniej.
Sama Daisy była silna, ambitna, nie dała się złamać tragicznym wydarzeniom z przeszłości. Nie każdy by się podniósł po takiej tragedii i zdołał przekuć tą tragedię w sukces.
Chociaż na początku nieufna Daisy w końcu przekonuję się do Santo, a on po prostu jest idealny. Daje jej czas, jest wszystkim czego ona potrzebuje.
Ta seria jest świetna, już nie mogę się doczekać kolejnego tomu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSanto strasznie mnie zaskoczył i to pozytywie, w poprzedniej części wydawał mi się całkiem inny. Teraz jak go lepiej poznałam to się zakochałam. Chociaż nie wiedziałam, że będzie aż tak uległy względem Daisy.
Sama Daisy była silna, ambitna, nie dała się złamać tragicznym wydarzeniom z...