- poradniki
- 2025-02-11
- 2025-02-11
Książka dostępna na amazonie: https://amzn.eu/d/0k8z9nC
Czy czujesz się zagubiony w dzisiejszym świecie? Czy wśród pędzącego tempa życia, zmartwień i stresów poszukujesz sensu i prawdziwego szczęścia? Chcesz w końcu poczuć, że Twoje życie ma cel i wartość? Jeśli tak, „Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie” to książka, która pomoże Ci odnaleźć wewnętrzny spokój i równowagę w codziennym życiu.
Ta książka to praktyczny przewodnik, który łączy mądrości starożytnych filozofów z aktualnymi badaniami naukowymi. Przez tysiące lat ludzie poszukiwali odpowiedzi na fundamentalne pytanie: Jak być szczęśliwym? Stoicy, buddyści, mistrzowie Taoizmu i Zen udzielają tych odpowiedzi w sposób, który nie tylko wyjaśnia, jak osiągnąć szczęście, ale także pokazuje, jak wprowadzić te zasady do codziennego życia.
Praktyczne lekcje, które znajdziesz w tej książce, są poparte badaniami z zakresu psychologii, neurologii i socjologii, które dowodzą, że nasze myśli, nawyki i decyzje mają realny wpływ na nasze poczucie szczęścia. Dowiesz się, jak akceptacja, uważność, relacje międzyludzkie, działanie zgodne z wartościami oraz życie w zgodzie z własnym celem mogą zmienić Twoje życie na lepsze.
Co więcej, książka nie ogranicza się do teorii – znajdziesz w niej ćwiczenia, zadania i przykład z życia wzięte, które pozwolą Ci wprowadzić naukowo udowodnione zasady w praktykę. Przykłady z życia, statystyki i badania pokażą Ci, jak filozofie Wschodu i stoicyzm pomagają milionom ludzi na całym świecie stawać się szczęśliwszymi, bardziej spełnionymi i spokojnymi.
Oto, czego możesz się spodziewać:
Ćwiczenia, które pomogą Ci zrozumieć, co możesz kontrolować, a co należy zaakceptować.
Narzędzia, które pozwolą Ci zbudować wewnętrzną równowagę i spokój mimo zewnętrznych zawirowań.
Przykłady osób, które dzięki tym filozofiom odnalazły szczęście i sens w swoim życiu.
Przestań czekać na idealny moment. Odpowiedź na Twoje potrzeby już tu jest. Zacznij wprowadzać zmiany i żyć pełnią życia już teraz!
Ta książka to Twoja szansa na odkrycie filozofii, która odmieni Twoje życie – nie tylko od strony teoretycznej, ale przede wszystkim przez praktyczne narzędzia do budowania szczęścia w codziennym życiu. Przekonaj się, jak nauka i mądrość filozofów mogą wspólnie pomóc Ci osiągnąć wewnętrzną harmonię, pokonać stres i znaleźć prawdziwe szczęście.
Kup Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie w ulubionej księgarni
Oceny książki Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie
11 użytkowników ma tytuł Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie na półkach głównych- Chcę przeczytać 10
- Ceneo 1
- Popularnonaukowe 1
- Samodzielne 1
- » szczęście 1
Tagi i tematy do książki Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie
Cytaty z książki Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie
Dodaj cytat z książki Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Filozofia szczęścia: 7 lekcji od stoików i filozofów Wschodu, które zmienią Twoje życie