Dust Storm

Okładka książki Dust Storm autora Maggie Gates, 9788383714356
Okładka książki Dust Storm
Maggie Gates Wydawnictwo: Papierowe Serca Cykl: The Griffith Brothers (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
The Griffith Brothers (tom 1)
Dust Storm
2025-07-02
2025-07-02
Gabriela Iwasyk

Kup Dust Storm w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dust Storm

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dust Storm

Myślałam że kowboje to nie moja bajka, ale są książki które biorą człowieka z zaskoczenia i nie biorą jeńców.

Dust Storm to część serii, która przewijała mi się różnymi kanałami przez dłuższy czas. I mogę trochę żałować, że tak długo się do niej zbierałam (bałam się tego motywu kowbojów - zupełnie niepotrzebnie).

Dust Storm to pierwsza książka z cyklu The Griffith Brothers. I muszę przyznać - spędziłam z nią wspaniały czas.

Christian to wdowiec samotnie wychowujący dwie dziewczynki. Dwie mądre, wyrozumiałe, piękne - wewnątrz i na zewnątrz.

Cassandra to specjalistka od PR, która przyjeżdża na ranczo, by znaleźć sposób na jego odrodzenie i poszukanie nowych źródeł przychodu na gorsze czasy. Wiadomo: susze, choroby bydła, cała ta ranchowa codzienność.

Zderzenie Cassandry - przyjeżdżającej z narzeczonym, wielkim (za wielkim) pierścionkiem na palcu i listą oczekiwań - z rzeczywistością rancza, gdzie krowa ma pianki na rogach, internet ledwo zipie, nie ma chodników ani dobrej kawy… oraz z Christianem, który dźwiga na barkach za dużo i obwinia się o rzeczy, na które nie ma wpływu - to mieszanka idealna.

Ich charaktery, pewność siebie Cass, upór i oddanie Chrisa tworzą historię, którą naprawdę warto poznać (i polecić dalej!).

Znasz tę serię?

Dust Storm to pierwsza książka z cyklu The Griffith...

Dust Storm to przyjemny, lekki romans, który czytałam w dużej mierze z uśmiechem na twarzy. Sam motyw wielkiej ranczerskiej rodziny, samotnego ojca i energicznej „Barbie” z miasta jest dość sztampowy i fabuła płynie raczej przewidywalnym torem. Ale mimo tego książkę czyta się naprawdę dobrze.
Największym plusem jest główna bohaterka — świetnie napisana, charakterystyczna i autentyczna. To nie jest typowa ciepła mamusia, która od pierwszego dnia kocha cudze dzieci. Ona ma swoje zasady, jest trochę zołzowata, bezpośrednia, buduje relacje po swojemu, ale nie jest przy tym chłodna czy nieczuła. Dzięki temu wypada bardzo naturalnie i wyróżnia całą historię na tle innych romansów o samotnym rodzicu.
Podsumowując: sympatyczny romans z wyjątkowo dobrze poprowadzoną główną bohaterką. Nic odkrywczego, ale zdecydowanie przyjemny w odbiorze.

Generalnie mocna średiawka , szału nie ma, ale tragedii też nie

Generalnie mocna średiawka , szału nie ma, ale tragedii też nie

1334 użytkowników ma tytuł Dust Storm na półkach głównych
238 użytkowników ma tytuł Dust Storm na półkach dodatkowych

Maggie Gates
Maggie Gates
Jest autorką, której książki znalazły się w pierwszej dwudziestce bestsellerów Amazona, choć uważa, że nie jest nawet w połowie tak interesująca jak bohaterowie jej powieści. Inspirację do pisania czerpie z różnorodnych zajęć, jakie wykonywała w swoich wczesnych latach dwudziestych. Zdarzało się, że uczyła angielskiego jako języka obcego za granicą, a także pracowała jako dyplomowana cukierniczka. Obecnie spędza dni na realizowaniu wyznaczonych celów pisarskich, opiece nad psem i dzieckiem oraz próbach, by nie przeżyć wyłącznie na Coca-Coli. Oficjalnie mówi się o niej, że pisze szczere, pełne emocji i humoru powieści romantyczne, w których nie brakuje namiętności. Na szczęście nie posłuchała swojej nauczycielki z czwartej klasy, która radziła jej, by przestała bujać w obłokach. Jej domem jest Karolina Północna, a w wolnym czasie lubi snuć marzenia o swoich bohaterach podczas długich przejażdżek samochodowych, słuchać muzyki i zajadać się barbecue oraz tacos, gdziekolwiek uda jej się je znaleźć.

Cytaty z książki Dust Storm

Dodaj cytat z książki Dust Storm