Już nie żyjesz

Okładka książki Już nie żyjesz autora Krzysztof Koziołek, 9788397187139
Okładka książki Już nie żyjesz
Krzysztof Koziołek Wydawnictwo: Manufaktura Tekstów literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2024-11-19
2024-11-19

Kup Już nie żyjesz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Już nie żyjesz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Już nie żyjesz

Bardzo szokująca, ale prawdziwa. Brawo dla autora

Bardzo szokująca, ale prawdziwa. Brawo dla autora

Na wstępie zaznaczam, że książka ma vibe 'Ukrytej prawdy", "Dlaczego ja" itp. A szkoda, bo treściowo podobało mi się. Jest to powiesć o hejcie, mobbingu i ogólnie niszczeniu psychicznym pracowników. Ale tak miażdżąco. Na przykładzie dwóch osób i ich rodzin krok po kroku śledzimy proces, oj, emocje są, ciśnie w środku, jest dołująco i myślę, że autor dobrze to oddał. Szkoda, że ten warsztat taki słaby, że chce się po kilku stronach odłożyć książkę. Na pewno jednak nie żałuję lektury, porusza ważny problem i nawet w tej formie refleksja jest mocna.

Temat ważny ale historia, postaci i dialogi jak z plastikowych tasiemców. Nie rozumiem zachwytów.

56 użytkowników ma tytuł Już nie żyjesz na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Już nie żyjesz na półkach dodatkowych

Krzysztof Koziołek
Krzysztof Koziołek
Rocznik 1978, urodził się i mieszka w Zielonej Górze. Absolwent politologii na Uniwersytecie Zielonogórskim, z zawodu pisarz i dziennikarz. Pasjonat górskich wędrówek, zapalony kibic żużla i fan serialu "Na południe". W 2007 r. zadebiutował powieścią sensacyjną "Droga bez powrotu", w 2009 r. wydał kryminał skandynawski "Święta tajemnica" (nominowany do Lubuskiego Wawrzynu Literackiego),w 2010 r. ukazała się powieść sensacyjno-przygodowa "Miecz zdrady". Za tę ostatnią autor został zgłoszony do Paszportu Polityki 2010 i nominowany do Lubuskiego Wawrzynu Literackiego. W 2011 roku Krzysztof Koziołek otrzymał Lubuską Nagrodę Literacką dla najbardziej obiecującego lubuskiego pisarza. W tym samym roku ukazały się kolejne książki: thriller "Premier musi zginąć" oraz "Trzy dni Sokoła" (trzy powieści w odcinkach pisane do tygodników lokalnych i na stronę internetową autora w jednej książce).

Cytaty z książki Już nie żyjesz

Dodaj cytat z książki Już nie żyjesz