I like you, Hype Boy

00:00 /00:00

Kup I like you, Hype Boy w ulubionej księgarnii

Oceny książki I like you, Hype Boy

OPINIE i DYSKUSJE o książce I like you, Hype Boy

I likę you, Hype Boy” to książka, która na początku ukazywała się na Wattpadzie. Poznajemy tu dziennikarkę Sana, która umie język koreański i dzięki temu dostaje niesamowitą szansę spędzić dwa miesiące w Korei z zespołem k-popowym. Poznaje ona zasady sławy w tym gatunku muzyki, a i z czasem poznaje bliżej jednego członka zespołu.

Czuć, że jest to historia, która ukazywała się cyklicznie, ponieważ niektóre końce rozdziałów mają charakterystyczne zwroty akcji, gdzie z niecierpliwością czekasz na kolejną część. W czasach gimnazjalnych trochę fun fiction czytałam i rzeczywiście miło wrócić do tego młodzieżowego klimatu. Język też jest bardzo młodzieżowy i dopasowany, więc leci się bardzo szybciutko z tą książką. Dla mnie wartościowe było poznanie kultury k-popu i minimalnej części koreańskiej kultury, o której za dużo nie wiem. Sama fabuła, choć do bólu przewidywalna, to jest momentami ekscytująca, emocjonalna i naprawdę ciekawa, ponieważ Sana to bohaterka, którą też mogłam być.

Czuć, że jest to historia, która ukazywała...

Książka, którą miałam na radarze od paru miesięcy.

Wiedziałam, na co się piszę, ale i tak moje k-popowe serce zostało miło połechtane. Już na początku przywitał mnie cytat RM-a z BTS, co automatycznie wywołało uśmiech na mojej twarzy – no bo halo... Lider nr 1!

Historia jest dość prosta. Sana - główna bohaterka, która jest 'inna niż wszystkie', bo owszem zna koreański, ale nie zna TBT, czyli zespołu nr 1. I jestem w stanie w to uwierzyć. Ten, kto zna BTS, wie, że mimo swojej wielkości nadal potrafią być dla wielu zaskoczeniem.
Do tego zespół składający się z sześciu idoli -młodych mężczyzn, którzy starają się nadążyć za swoją sławą. Krew, pot i łzy- właśnie to dostałam gdy zaczęli koncertować, a pewne sytuacje były rażąco podobne do tych, które oglądałam w dokumencie o BTS.

Dlaczego tak bardzo porównuję tę książkę do moich ulubieńców? Ponieważ tekst pochodzi z Wattpada, jest fanfikiem i czuć te inspiracje na każdej stronie. Jednak nie jestem zła czy zniesmaczona, bo kto nigdy nie chciał napisać o swoim ulubionym idolu czy aktorze? Ja sama miałam takie plany!

Historia napisana lekko, akcja zwalnia, by po chwili znowu wystrzelić, a dodatkowo pojawia się ktoś, kto chce zniszczyć miłość dwójki bohaterów.

Przymusowa bliskość, wspólne podróżowanie i klasyczny motyw enemies-to-lovers to typowe cechy ff. Bawiłam się świetnie i nawet przewidywalność mi nie przeszkadzała!

Pozdrawiam V 💜

Książka, którą miałam na radarze od paru miesięcy.

książka bardzo fajna, postacie fajne- główna bohaterka nie była skrajnie głupia jak w dużej ilości tego typu zacnej literatury. Jako książka ta daje 7 jako k-popiary 9

262 użytkowników ma tytuł I like you, Hype Boy na półkach głównych
71 użytkowników ma tytuł I like you, Hype Boy na półkach dodatkowych