Cinder

Okładka książki Cinder autora Marissa Meyer, 9788383306322
Okładka książki Cinder
Marissa Meyer Wydawnictwo: Sine Qua Non Cykl: Saga księżycowa (tom 1) Seria: Imaginatio [SQN] fantasy, science fiction
Saga księżycowa (tom 1)
Magdalena Grajcar

Kup Cinder w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cinder

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cinder

Bardzo ciekawie wykreowany świat fantastyczny, z wyraźnym naciskiem na science fiction, połączony ze znanymi motywami baśniowymi. W tej części główną bohaterką jest Kopciuszek, którego historia okazuje się dość zawiła — zwłaszcza że nie ma tu matki chrzestnej, która mogłaby ją pokierować. Mimo że jest to książka skierowana do młodzieży, stworzony świat jest na tyle interesujący, że potrafi mocno wciągnąć także starszego czytelnika.

Przyjemna, pełna akcji i emocji książka. Dla fanów scfi bardzo polecam

Przyjemna, pełna akcji i emocji książka. Dla fanów scfi bardzo polecam

Przeczytane ponownie po 10 latach, żeby móc zapoznać się z kolejnymi, przetłumaczonymi częściami.

Jestem zaskoczona, że wciągnęła mnie tak samo jak lata temu. Co prawda dostrzegam teraz pewne obszary, które można by było poprawić lub gdzie trzeba zawiesić swoją niewiarę. Jednak dalej jest to fenomenalny retelling kopciuszka - kreatywny i wszystkie wątki trzymają się kupy, nawet w kolejnych częściach.
Cieszę się, że okładka została odświeżona. Bardziej pasuje, jest fajnie przemyślana i wygląda ładnie :)

11072 użytkowników ma tytuł Cinder na półkach głównych
2732 użytkowników ma tytuł Cinder na półkach dodatkowych