The Rule Book

- literatura obyczajowa, romans
- The Cheat Sheet Series (tom 2)
- 2024-05-15
- 2024-05-15
- 2024-04-02
- Malwina Stopyra
Cała kariera Nory Mackenzie spoczywa w rękach sławnego silnego skrzydłowego NFL Dereka Pendera, który, tak się składa, jest również jej niezwykle seksownym byłym chłopakiem z college’u. Nora nie zakończyła ich związku w elegancki sposób i teraz ta sytuacja ją prześladuje. Derek jest jej pierwszym klientem jako pełnoetatowej agentki sportowców i okazuje się, że chowa do niej urazę.
Sportowiec decyduje się na małą, przyjacielską zemstę. Jeśli Nora Mackenzie, pierwsza dziewczyna, która kiedykolwiek złamała mu serce, chce być jego agentką, to owszem, pozwoli jej nią zostać. Plan polega na tym, żeby zamienić życie Nory w koszmar. Ale jeśli Derek wie cokolwiek o kobiecie, którą kiedyś kochał, to na pewno jedno: ona łatwo się nie podda.
Zamiast odpuścić Nora wprowadza w życie własny plan, a jego częścią jest lista zasad ich nowej relacji. Wszystko komplikuje się, gdy w czasie służbowego pobytu w Vegas Nora i Derek po szalonej nocy budzą się razem w łóżku. Jak rozegrać życiowy mecz, w którym po przeciwnych stronach stoją kariera i dawna miłość? I czy w tej grze obowiązują zasady?
Kup The Rule Book w ulubionej księgarni
Oceny książki The Rule Book
1223 użytkowników ma tytuł The Rule Book na półkach głównych- Przeczytane 902
- 2024 99
- Legimi 30
- 2025 23
- Przeczytane 2024 12

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Rule Book
Po The Cheat Sheet liczyłam na coś o wiele więcej. Nie było źle, ale myślałam, ze dostanę coś więcej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„The Rule Book” to przyjemny romans, który dobrze wpisuje się w klimat historii o drugich szansach. Motyw dawnej miłości i złamanego serca u płci męskiej. Łatwo zrozumieć emocje bohaterów i kibicować im w próbie uporządkowania przeszłości. Szczególnie na plus wypada wątek samorozwoju głównej bohaterki. Jej droga do większej pewności siebie i stawiania granic, stawiania własnych granic jest wiarygodna, a momentami nawet inspirująca.
Niestety, książka nie ucieka od schematów dobrze znanych fanom romansów. Najbardziej odczuwalny jest motyw braku komunikacji między bohaterami, który napędza większość konfliktów. Choć jest to zabieg często stosowany w tym gatunku, tutaj momentami może frustrować — niektóre problemy wydają się możliwe do rozwiązania jedną szczerą rozmową. Przez to fabuła bywa przewidywalna, a zwroty akcji nie zawsze zaskakują.
Na szczęście autorka nadrabia lekkim stylem i dużą dawką humoru. Dialogi są naturalne, chemia między bohaterami wyczuwalna, a historia płynie bardzo szybko, dzięki czemu książkę czyta się niemal jednym tchem. To idealna propozycja na niezobowiązującą lekturę, kiedy ma się ochotę na coś romantycznego, ale niezbyt wymagającego.
Solidne 6,5 gwizdki się tutaj należy.
„The Rule Book” to przyjemny romans, który dobrze wpisuje się w klimat historii o drugich szansach. Motyw dawnej miłości i złamanego serca u płci męskiej. Łatwo zrozumieć emocje bohaterów i kibicować im w próbie uporządkowania przeszłości. Szczególnie na plus wypada wątek samorozwoju głównej bohaterki. Jej droga do większej pewności siebie i stawiania granic, stawiania...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tokochammm ta historie
kochammm ta historie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam wrażenie, że z książkami autorki jest jasna sprawa: jak się polubi jedną, to wszystkie kolejne również :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNora i Deryk to para dzieciaków z collegu, która bardzo się kochała. Do czasu, gdy Nora postanowiła zerwać z chłopakiem. Po latach ich drogi znów się krzyżują gdy Nora zostaje agentką sportową Deryka, który jest uznanym graczem NFL.
Będzie iskrzyło między tą parą.🤩
Lekka i przyjemna lektura, gdy człowiek potrzebuje czystej rozrywki żeby dać głowie odpocząć 😀
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBędzie iskrzyło między tą parą.🤩
Wielkie zaskoczenie, bo po skończeniu tego dziadostwa okazało się, że to druga część serii, którą do tego czytałam i oceniłam na 1.
Także z plusów autorka się ewidentnie poprawiła ;)
Połknęłam tę książkę w dosłownie pół wieczoru i to nie dlatego, że byłam nią wybitnie zainteresowana. Ot, sztampa goni rutynę, a ta wpada na szablon. Bo jest idealny sportowiec: 2 metry wzrostu, sześcio- ośmio- dziesięciopaki ma wszędzie, kości policzkowe potrafią zabić, a tatuaże alarmują: to zły chłopak. Jednak oczywiście jak we wszystkich tego typu baśniach, jak spotka swoją absolutnie nieinteresującą, przeciętną, ale olśniewająco piękną (nawet nie wiem jak to wytłumaczyć laikom) wybrankę, zmienia się w potulnego baranka z różowymi, pulsującymi serduszkami zamiast oczu.
W ogóle Sarah Adams powinna przestać pisać rozdziały z perspektywy męskiej, ponieważ obawiam się, na żywo nigdy nie widziała osobnika tego gatunku.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTakże z plusów autorka się ewidentnie poprawiła ;)
Oj jak mi to podeszło, niby nic takiego ale jednak bardzo dobrze mi sie czytała ta cała historia Nory i Derek'a ta miłość, która na nowo sie rodziła, czysta przyjemność czytania co dalej i dalej...🏈😏😁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemna książka, ale mam trochę wrażenie, że wątek romantyczny, aż za łatwo przyszedł, ale przez to była fajna odskocznia od życia codziennego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKompletnie nie czułam chemii między bohaterami. Szkoda bo pierwszy to był genialny :(