Jej wszystkie życia

- Behind Her Lives
- 2024-04-10
- 2024-04-10
Trzymający w napięciu thriller o sekretach, rywalizacji między rodzeństwem i kobiecie poszukującej zaginionej siostry. Tylko czy na pewno chce, aby ją odnaleziono?
„To nie moja siostra” – to jedyne słowa, jakie zszokowana Deven może wydusić z siebie, gdy zostaje wezwana do zidentyfikowania ciała ofiary samobójstwa. Kim jest ta kobieta? Dlaczego Deven została wymieniona jako rodzina? I najważniejsze… gdzie jest Kennedy? Intuicja podpowiada kobiecie tylko jedno: to nie może być zupełny przypadek. Zdeterminowana, by ułożyć wszystko w całość, rozpoczyna własne śledztwo. Wkrótce zostaje wplątana w sieć tajemnic i kłamstw tak pokręconych, że zacierają się granice między faktem a fikcją. Myślała, że zna własną siostrę, jednak ta zdawała się prowadzić zupełnie inne życie i tylko ona mogłaby odpowiedzieć na wszystkie pytania. Czy na pewno zginęła? A może po prostu nie chce, aby ją odnaleziono? Może tak naprawdę nigdy nie można poznać drugiej osoby? Nawet własnej siostry!
Kup Jej wszystkie życia w ulubionej księgarni
Oceny książki Jej wszystkie życia
210 użytkowników ma tytuł Jej wszystkie życia na półkach głównych- Przeczytane 128
- 2024 12
- Legimi 4
- Przeczytane w 2024 3
- Kryminał 3
- 2025 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jej wszystkie życia
Średniaczek, mało akcji, od razu można było wszystko przewidzieć, ale duży plus za łatwy język bo płynęło się po stronach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo wciągają książka i zaskakujące zakończenie
Bardzo wciągają książka i zaskakujące zakończenie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra, w sam raz na leniwe niedzielne popołudnie. Trochę przewidywalna, ale jednak wciągająca. Brakowało mi zamknięcia kilku wątków, zakończenie nie zaskakiwało, ale też złe nie było. Taka sobie historyjka z małym dreszczykiem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNieco emocjonalny dreszczowiec. Jako calosc nie taki zly i w zasadzie polecam.
Nie wierzac temu naturalnie odwala robote policji i szuka siostry. Zostaje wciagnieta w intryge, gdzie wielu klamie. Postac nieco rozchwiania, rodzina patchworkowa, chyba roznokolorowa, troche patologii i tajemnica rodzinna w tle.
Ten bigos nie jest zly, w koncu wszystko sie sklada, ale i tak nie do konca biale jest biale...
Nieco emocjonalny dreszczowiec. Jako calosc nie taki zly i w zasadzie polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGlowna bohaterka otrzymuje wiadomosc o smierci przyrodniej siostry, po czym w kostnicy widzi cialo kogos innego.
Mam spory problem z oceną. Początek intrygujący, a później...im dalej tym gorzej. Napięcie zanikało, niby dużo się działo ale dreszczy nie było. Postaci trochę nijakie. Tragedii nie ma ale...emocji brak.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy wzięłam do ręki tę książkę, spodziewałam się ciekawej opowieści, ale nie byłam przygotowana na emocjonalny chaos, który mnie pochłonie. Briana Cole stworzyła historię, która zaczyna się od prostego pytania: "Kim ona jest?" – i nim się obejrzałam, utknęłam w labiryncie tajemnic, który zdaje się nie mieć końca.
"To nie moja siostra" – te słowa Deven uderzyły mnie jak zimny prysznic. Co bym zrobiła, gdyby to mnie poproszono o zidentyfikowanie ciała kogoś, kto wygląda znajomo, ale jednocześnie pozostaje obcy? Deven jest bohaterką, z którą łatwo się utożsamić. Jej determinacja, by odkryć prawdę, jest niemal namacalna – niemal widziałam, jak zaciska pięści, próbując połączyć rozrzucone kawałki tej tragicznej układanki.
Fabuła "Jej wszystkie życia" jest pokręcona, miejscami wręcz dusząca od napięcia. Autor zręcznie prowadzi nas przez labirynt, w którym granice między tym, co realne, a tym, co wymyślone, zacierają się z każdym rozdziałem. Czy rzeczywiście możemy poznać drugiego człowieka? Nawet własną siostrę? To pytanie, które wciąż odbijało mi się w głowie.
Ale nie tylko fabuła mnie zachwyciła. To książka o złamanych więziach rodzinnych, o tym, jak małe sekrety potrafią urastać do rangi nieznośnych kłamstw. Czytelnik czuje, jak wraz z Deven zagląda w przepaść cudzej, a może nawet własnej duszy. Momentami miałam wrażenie, że autorka prowadzi psychologiczną grę – z bohaterami, ale też ze mną.
Nie jest to książka dla każdego. Jeśli szukasz lekkiej, przewidywalnej historii – odłóż ją. "Jej wszystkie życia" wymaga skupienia, wymaga wejścia w świat, który z każdym krokiem staje się mroczniejszy. Jednak jeśli pozwolisz się wciągnąć, doświadczysz czegoś więcej niż zwykłego thrillera – to opowieść, która pozostawia ślady, które trudno zatrzeć.
Czy znalazłam wszystkie odpowiedzi? Nie jestem pewna. Może właśnie o to chodzi – w życiu, tak jak w tej książce, nigdy nie ma prostych rozwiązań. Czy warto sięgnąć po "Jej wszystkie życia"? Zdecydowanie tak, choć nie jest to opowieść, którą można pochłonąć jednym tchem i odłożyć na półkę bezrefleksyjnie. Ta książka zmusza do myślenia – o naszych relacjach, o tajemnicach, które każdy z nas nosi w sobie, i o tym, jak łatwo możemy dać się zwieść pozorom.
Briana Cole mistrzowsko buduje napięcie, powoli odsłaniając kolejne warstwy intrygi, ale zostawiając wystarczająco dużo przestrzeni dla wyobraźni czytelnika. Czułam, jak z każdą stroną wciągam się coraz bardziej, a jednocześnie ogarniało mnie niepokojące wrażenie, że nic w tej historii nie jest takie, jak się wydaje.
To, co wyróżnia tę książkę, to również portret psychologiczny Deven – postaci silnej, ale jednocześnie pełnej wątpliwości. Jej podróż przez sieć kłamstw i niepewności jest niezwykle autentyczna, a jej determinacja inspirująca.
"Jej wszystkie życia" nie pozwala zapomnieć o sobie nawet po zamknięciu ostatniej strony. To książka, która zadaje pytania i zostawia nas z myślami na długie godziny. Jeśli lubisz thrillery, które angażują nie tylko emocje, ale też intelekt, ta powieść jest dla ciebie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"To nie moja siostra" – te słowa Deven uderzyły mnie jak...
„Jej wszystkie życia” Briana Cole to książka, która wciągnęła mnie od pierwszych stron. Deven, zdeterminowana, by rozwikłać tajemnicę, w której centrum znalazła się jej siostra, zmaga się z emocjami, jakie niesie odkrywanie sekretów najbliższych. Pytania, które zadaje sobie bohaterka, rezonują głęboko: jak dobrze znamy najbliższych? Każdy zwrot akcji zmuszał mnie do przewartościowania tego, co wydawało się oczywiste. Nie mogłam oderwać się od tej misternie utkanej sieci kłamstw i zwrotów akcji. Lektura skłania do refleksji – czy kiedykolwiek można w pełni poznać drugiego człowieka? Ta historia jest jednocześnie przejmująca i niepokojąca, a jej zakończenie długo nie dawało mi spokoju. To opowieść o zaufaniu, rodzinnych więzach i sekretach, które mogą zniszczyć lub ocalić. Polecam każdemu, kto lubi złożone, pełne napięcia thrillery psychologiczne.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Jej wszystkie życia" to powieść, która wciąga czytelnika niczym bagno i nie pozwala oderwać się od lektury aż do ostatniej strony. Autorka z niezwykłą precyzją buduje atmosferę tajemnicy i napięcia, stopniowo odsłaniając kolejne warstwy skomplikowanej intrygi.
Historia zaczyna się od szokującego odkrycia – Deven zostaje wezwana do zidentyfikowania ciała kobiety, którą rzekomo miała być jej siostra, Kennedy. Jednakże coś nie daje jej spokoju, a intuicja podpowiada, że coś jest nie tak. Zdeterminowana, by odkryć prawdę, Deven rozpoczyna własne śledztwo, które prowadzi ją przez labirynt kłamstw i tajemnic.
To, co najbardziej urzeka w tej powieści, to wielowymiarowe postaci. Deven, główna bohaterka, to kobieta silna, inteligentna i niezwykle uparta. Jej determinacja w poszukiwaniu prawdy jest godna podziwu, a jednocześnie wzbudza w czytelniku sympatię. Z kolei postać Kennedy, zaginionej siostry, jest pełna tajemnic i kontrastów. Czytelnik wraz z Deven próbuje zrozumieć, kim naprawdę była ta kobieta i co ją skłoniło do podjęcia tak drastycznych kroków.
Fabuła jest niezwykle wciągająca i zaskakująca. Autorka umiejętnie buduje napięcie, stopniowo ujawniając kolejne elementy układanki. Czytelnik jest nieustannie zaskakiwany nowymi informacjami, które podważają dotychczasowe przekonania.
Podsumowując, "Jej wszystkie życia" to powieść, która na długo pozostaje w pamięci. To historia o tożsamości, tajemnicy i rodzinnych więzach. Jeśli szukasz książki, która Cię wciągnie i sprawi, że nie będziesz mogła się od niej oderwać, to ta pozycja jest właśnie dla Ciebie.
Polecam gorąco!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria zaczyna się od szokującego odkrycia – Deven zostaje wezwana do zidentyfikowania ciała kobiety, którą...
Liczyłam na bardziej ambitną fabułę, a otrzymałam historię opartą na kliszach i schematach. Nierealną i naiwną. Obarczoną poglądami różnicującymi rasę.
Atutem jest, że powieść nie jest nudna ani przesadnie rozwleczona.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStyl autorki był prosty, a miejscami prymitywny. Pojedyncze słowa można zrzucić na karb tłumaczenia, ale całych akapitów, przemyśleń bohaterki już nie. Postaci są niejednolite. Czasem błyskotliwe, czasem tępe.
Atutem jest,...
Czy wierzycie w swoje przeczucia?
Bohaterka książki, Deven, tego ranka czuła dokładnie to samo. Miała silne przeczucie, że w jej życiu wydarzy się coś okropnego. Lęk pogłębił się, kiedy w domu rozległ się dzwonek do drzwi.
Informacja o śmierci siostry, Kennedy, zwaliła ją z nóg. Choć nie były ze sobą blisko, to uczucie pustki owładnęło Deven.
Podczas oględzin okazuje się, że denatka nie jest jej przyrodnią siostrą.
Gdzie w takim razie jest Kennedy? Dlaczego postać denatki doprowadziła śledczych do Deven?
W powieści poprowadzimy śledztwo razem z Deven, która nie spocznie, nim nie odnajdzie siostry. Po drodze wychodzą na jaw skrywane tajemnice, które zszokują nawet czytelników.
Autorka stworzyła bardzo ciekawą fabułę, którą uzupełniła wpisami z pamiętników.
Choć książkę bardzo płynnie się czyta, to niestety nie zakochałam się w jej wnętrzu. Było ciekawie, tajemniczo, ale zabrakło pierwiastka boskości. Jakiego? Nie jestem w stanie tego powiedzieć. Miałam nieodparte uczucie, że autorka próbuje nam narzucić własne zdanie w niektórych kwestiach, co niesamowicie mnie razi.
To jednak jest wyłącznie moje zdanie. Zachęcam Was do sięgnięcia po powieść i sprawdzenia fabuły na własnej skórze. Jestem ciekawa, jakie wrażenie zrobiła na Was.
#reklama #współpracabarterowa #skarpawarszawska #skarpa #jejwszystkieżycia
Czy wierzycie w swoje przeczucia?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJa tak. I nawet jeśli finalnie nic się złego nie wydarzy, to moja wiara nie zostaje zachwiana.
Informacja o śmierci siostry, Kennedy, zwaliła ją z nóg....