Babcia i Dziadek dają radę

- literatura dziecięca
- 2024-01-10
- 2024-01-10
- 32 min.
Nie leć balonem i nie płyń statkiem, bo skarb jest blisko… to babcia z dziadkiem!
Każde dziecko będzie pamiętać, kto je kołysał do snu na rękach,
kto mu przed spaniem czytał książeczki, kto je na górskie woził wycieczki,
kto był cierpliwy, dobry, kochany, kiedy nie było taty i mamy…
To babcia z dziadkiem, zawsze na straży ciepła, spokoju, dziecięcych marzeń.
„Babcia i Dziadek dają radę!” to rymowana, wzruszająca i jednocześnie zabawna opowieść o dziadkach. Książka pokazuje, jak ważne są relacje dziadków z wnukami, jak cenny i ważny jest czas spędzony razem oraz ile czułych wspomnień za sobą niesie.
Kup Babcia i Dziadek dają radę w ulubionej księgarni
Oceny książki Babcia i Dziadek dają radę
17 użytkowników ma tytuł Babcia i Dziadek dają radę na półkach głównych- Przeczytane 10
- Dzieciństwo W. 1
- Dla szkrabów 1
- ..DO CZYTANIA Z LIDUSZKĄ 1
- Dziecko 1
- Dla dzieci i młodzieży 🤸 1
- Samodzielne 1
- AnLu 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Babcia i Dziadek dają radę
Czasem zastanawiam się, czy babcia i dziadek nie mają jakiś supermocy? Bo w końcu, jak można być tak pełnym ciepła, cierpliwości i wyrozumiałości ludźmi? 👴👵
Ze swojego dzieciństwa mam wiele cudownych wspomnień z babciami ❤️ Kanapki z masłem i cukrem, skarpety na drutach, pierogi z jagodami... A to wszystko w towarzystwie uroczych opowieści i "Na dobre i na złe" w tle ❤️
Dbam o kontakt własnej córki z dziadkami, bo wiem, jak cenna jest to relacja ❤️
Książka "Babcia i dziadek dają radę!" to urocza wierszowana opowieść o tym, jakimi bohaterami w naszym życiu są dziadkowie ❤️ To na nich możemy liczyć w tych lepszych i gorszych chwilach. To oni są naszym wsparciem i kochają nas bezwarunkowo ❤️ Dla nich jesteśmy wspaniali tacy, jacy jesteśmy!
Występują w przedstawieniach, aktywnie uczestniczą w naszym życiu... Są przy nas, nawet jeśli jesteśmy ich przyszywanymi wnukami.
Książka ta to zbiór wspomnień z dzieciństwa dotyczących naszych najbliższych 👵👴 Wierszowane opowiadania zachęcają małego czytelnika do lektury, a piękne, kolorowe ilustracje zachwycają i nadają uroku całości ❤️ Dla mnie to książka warta polecenia!
Jeśli jeszcze jej nie znacie, zachęcam do zapoznania się ❤️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZe swojego dzieciństwa mam wiele cudownych wspomnień z babciami ❤️ Kanapki z masłem i cukrem, skarpety na drutach, pierogi z jagodami... A to wszystko w towarzystwie uroczych opowieści i "Na dobre i na złe" w tle...
Czy o dziadkach i babciach na kartach książek powiedziano już wszystko? Raczej nie i fajnie, że powstają nowe teksty. Wiersz Agaty Widzowskiej jest ciekawy. Autorka pisze o dziadkach przywołując wiele różnych sytuacji, w których dziadkowie stają na wysokości zadania. Warto zwrócić uwagę na opisanie w książce też przyszywanych dziadków.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślę, że śmiało można stwierdzić, że każdy z dziadków ma jakieś super moce, które w oczach wnuków są wyjątkowe i niepowtarzalne. Babcia rozśmieszy i ugotuje coś dobrego, dziadek zabierze na wycieczkę i pokaże jak coś naprawić, dodatkowo robiąc to wszystko z największą miłością do swoich wnuków.
O tym jest właśnie ta książka. To trochę taki hołd oddany dziadkom, ukazanie radości z ich posiadania, gdy są obok znajdując sposób na małe codzienności i wielkie wydarzenia. Pełni pomysłów na zabawy, otwarci na rozmowy i zwierzenia, z radością spędzający czas z wnukami, którym chcą dać gwiazdkę z nieba.
Pięknym gestem ze strony autorki jest umiejscowienie tutaj przyszywanych dziadków, którzy spędzają czas z dziećmi, którzy tych prawdziwych nie posiadają. Bo jak wiemy różnie się życie może ułożyć.
Ileż ta książka może dać radości ze wspólnego czytania, ilu wnuków i dziadków zobaczy w bohaterach siebie, o tym przekonacie się po lekturze, do której Was zachęcam. Poznajcie bliżej te książkę, z której bije radość, miłość i wspaniale relacje i chwilę, które pozostaną w pamięci na zawsze.
P.S. Te cudownie kolorowe, ciepłe i wesołe ilustracje i rymowanym tekstem idealnie się łączą ❤️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO tym jest właśnie ta książka. To trochę taki hołd oddany dziadkom, ukazanie...