Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni

Okładka książki Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni autora Karolina Bochenek, 9788367768009
Okładka książki Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni
Karolina Bochenek Wydawnictwo: Biały Wiatr poradniki
poradniki
2023-03-20
2023-03-20

Kup Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni

Książka Karoliny Bochenek "Potęga wrażliwości" to książka mojego życia. Absolutnie. Jest dla mnie jak Anioł Stróż, do którego mogę zwrócić się w każdej chwili. W trudnych momentach życia zawsze odnajduję w niej adekwatne odpowiedzi dające ukojenie i pocieszenie – na najgłębszym poziomie.
Działa na mnie nie tylko emocjonalnie, psychicznie i mentalnie, lecz także duchowo. To dzieło niezwykłe – mam wrażenie, że jej treści nie pochodzą z tego świata. Dotykają najważniejszych kwestii istnienia, takich, poza którymi nie ma już nic. Czuję, jakbym dotarła do końca drogi, do domu, i nie musiała już niczego szukać – bo tu jest wszystko. To jak ostatni, najgłębszy etap poznania.
Ujęcie człowieczeństwa przedstawione w tej książce zamyka dla mnie wszelkie poszukiwania. Kotara znaczenia sensu życia zostaje w niej całkowicie podniesiona. Na poziomie duchowym, nawet po przeczytaniu fragmentu, czuję wibracje miłości tak silne, jakbym była w stanie uniesienia. Na haju. Potem moje „antenki” znów wychwytują ziemskie myślokształty i wracam do codzienności, ale doświadczenie tej miłości jest cudowne.

Czuję, że książka została napisana przez autorkę w połączeniu ze Źródłem – wyczuwam to na każdym poziomie. Dziękuję Ci, Karolino, z całego serca. "Potęga wrażliwości" towarzyszy mi wszędzie – noszę ją w torebce i nie rozstaję się z nią. Niedługo będę musiała kupić nowy egzemplarz, bo ten, który mam, jest już niemal w strzępach.

Dziękuję, dziękuję, dziękuję ❤️❤️

Wiele książek rozwojowych przeczytałam w moim życiu, jednak żadna z nich nie miała takiej mocy jak "Potęga Wrażliwości". W odróżnieniu od wielu pozycji, w których znalazłam ogrom wiedzy, technik, metafor, poznałam doświadczenia autorów, koncepcji na temat czym jest szeroko pojęta świadomość i w jaki sposób ją osiągnąć, tutaj nie ma żadnej wiedzy, ani doświadczeń autorki, przekonywania do tego czy tamtego. Jest za to cudowne utulenie- słowa wsparcia, otuchy, które trafiają prosto do serca i sprawiły, że poczułam się na swoim miejscu, bezpieczna, idealna taka, jaka jestem. Po lekturze tej książki poczułam się bliżej zrozumienia samej siebie, poczucia kim jestem, mojej esencji i tego po co tu w ogóle jestem. Wspaniała lektura do poduszki dla każdego, kto pracuje nad sobą i czuje cały czas, że czegoś mu jeszcze brakuje. To jest ta kropka nad i, powrót do "domu". Polecam z całego serca!

Wjedź na autostradę rozwoju duchowego...
Z perspektywy mojej drogi na której jestem od 20 lat, w książce "Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni" odnajdziemy wiele odpowiedzi burzących stare paradygmaty i demaskujących największe iluzje rozwoju duchowego których bardzo dużo osób nie dostrzega.
Autorka stawia najważniejsze pytania pojawiające się na drodze poszerzania świadomości i prowadzi czytelnika do miejsca gdzie odnajdzie wszystkie odpowiedzi - do punktu w którym dotrze do siebie prawdziwego.
Książka ta to nie zbiór teorii rozwojowych, lecz opiera się na duchowym pragmatyzmie gotowym do zastosowania tu i teraz. Pokazuje podejście psychologiczne do rozwoju duchowego i jak te dwie dziedziny wzajemnie się przenikają a nawet często można odnieść wrażenie że są tym samym.
Styl pisania powoduje że z tekstu płynie ciepło, zrozumienie i przede wszystkim miłość, przypominająca czytelnikowi co chwila czym on w swej istocie jest.
Jak wiadomo w rozwoju duchowym nie ma dróg na skróty, ponieważ nikt za nikogo niczego nie zrobi - może jedynie asystować i wspierać. Jednak zamiast iść okrężną drogą i latami błądzić w ślepych zaułkach i iluzjach oraz by uniknąć wielu pułapek rozwoju duchowego których pełno - można wyjechać na autostradę rozwoju duchowego.
Ta książka jest taką autostradą...

Wjedź na autostradę rozwoju duchowego...
Autorka stawia najważniejsze pytania pojawiające się na drodze poszerzania...

49 użytkowników ma tytuł Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni

Dodaj cytat z książki Potęga wrażliwości. Jak objąć siebie w pełni