Flash i Green Lantern: Odważni i bezwzględni

- The Flash/Green Lantern: The Brave & the Bold
- 2023-03-29
- 2023-03-29
- Robert P. Lipski
Przez całą srebrną epokę aż do epoki brazowej Flash i Green Lantern rokrocznie łączyli siły, aby walczyć ze złem. Jednak wiele historii z przyjaźni Barry'ego Allena i Hala Jordana pozostało nieopisanych - aż do teraz! Mark Waid (Flash),Tom Peyer (Hourman),Barry Kitson (JLA: Year One) i Tom Grindberg (Batman: Bride of the Demon) przedstawiają nowe opowieści o dwóch niezłomnych przyjaciołach, umiejętnie wplecione do klasycznego kanonu!
W niniejszym tomie znajdziecie dodatkowo oryginalny konspekt miniserii o Barrym i Halu, strony ze scenariusza, a także esej Waida o tym, jak razem z Peyerem tworzyli historie leczące się z opowieściami z okresu ponad 20 lat wspólnych przygód Flasha i Green Lanterna.
TOM ZAWIERA: FLASH I GREEN LANTERN. ODWAZNI I BEZWZGLEDNI #I-6
Kup Flash i Green Lantern: Odważni i bezwzględni w ulubionej księgarni
Oceny książki Flash i Green Lantern: Odważni i bezwzględni
40 użytkowników ma tytuł Flash i Green Lantern: Odważni i bezwzględni na półkach głównych- Przeczytane 25
- Komiksy 6
- Wielka Kolekcja Komiksów DC. Bohaterowie i Złoczyńcy 3
- Komiks 2
- Kupka wstydu I 1
- 2024 1
- DC COMICS 1
- Komiksy Dc 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Flash i Green Lantern: Odważni i bezwzględni
Tom ten traktuje o przyjaźni, współpracy i wspólnych przygodach Flasha ( Barryego Allena ) i Green Lanterna ( Hala Jordana ). Twórcami są Mark Waid i Tom Peyer. Opowieści są ciekawe, pojawiają się różne ważne postacie z obu uniwersów. Widzimy jak różni są obaj bohaterowie, ale jednak łączą siły i zawsze mogą na siebie liczyć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłównie humorystyczny i lekki w odbiorze tom. Ciekawa dynamika między bohaterami. Czyta się szybko i przyjemnie
9.5/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to9.5/10
Każde oryginalne podejście do organizacji tomu to coś na plus. Tym razem otrzymaliśmy opowiadania dotyczące Flasha i Green Lanterna, a konkretniej - ich współpracy i przyjaźni. Otrzymamy zatem zderzenie pomiędzy wiecznie zmieniającym pracę i partnerki Halem, a prowadzącym spokojne życie prywatne Flashem. Ładnie, przekonująco napisana historia (każda) - warto sięgnąć.