Tumitak z Loru

Okładka książki Tumitak z Loru autorstwa Charles R. Tanner
Okładka książki Tumitak z Loru autorstwa Charles R. Tanner
Charles R. Tanner Wydawnictwo: Wydanie Klubowe Cykl: Tumitak (tom 3) fantasy, science fiction
Tumitak (tom 3)
2005-01-01
2005-01-01
W książce znaleźć można dwie nowele "Tumitak i Wieże Ognia" oraz "Tumitak i spadek Starożytnych". To trzecia i czwarta część cyklu, którego dwie pierwsze opublikowały Iskry w latach osiemdziesiątych.

Kup Tumitak z Loru w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Tumitak z Loru

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tumitak z Loru

Jako nastolatek z wypiekami na twarzy przeczytałem dwie pierwsze części cyklu. Strasznie byłem ciekaw dalszych losów Tumitaka. Zamieszczone w tym tomie dwie ostatnie nowele opisują jak skończyła cię cała historia.

10 użytkowników ma tytuł Tumitak z Loru na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Tumitak z Loru

Okładka książki Mokosz. Pieśni z serca ziemi Grzegorz Gajek, Justyna Hankus, Witold Jabłoński, Wiktoria Korzeniewska, Marta Krajewska, Monika Maciewicz, Paweł Majka, Łukasz Malinowski, Franciszek M. Piątkowski, Aleksandra Seliga, Marcin Sindera, Magdalena Wolff

Cytaty z książki Tumitak z Loru

Pięć tysięcy lat już minęło od najazdu szylków, które opuściwszy swą rodzinną planetę, na dwadzieścia długich wieków zepchnęły ludzkość z powierzchni Ziemi do Lochów i Korytarzy.
Trzy tysiące lat temu pierwszy człowiek wyłonił się z wnętrza Ziemi i przeciwstawiał się dominującej rasie szylków. Od tego momentu wojna między szylkami i ludźmi toczyła się nieubłaganie, aż osiemset lat później ostatni szylk został zabity. Dzisiaj, po okresie ciemnych wieków, podczas którego zarówno mądrość i nauka szylków prawie zaginęły, człowiek ponownie odzyskał swoje dumne miejsce na Ziemi i możemy nawet stwierdzić, że kilka nauk zostało ugruntowanych na tak mocnym fundamencie jak przed Inwazją.
Wśród tych nauk (jako naturalny wynik poszukiwania tajemnic starożytnych) są te związane z geologią i archeologią. Wiemy dziś dużo więcej niż sto lat temu o życiu ludzi w czasach złotych dni przed przyjściem szylków i wiemy też znacznie więcej o życiu naszych dziwnych przodków, który spędzili całe swoje życie w Korytarzach pod Powierzchnią w dawno minionych dniach, kiedy bestie z Wenus były panami całej Ziemi.
Wśród wielu legend, które opowiadano przez wieki, największą była zawsze ta o Tumitaku z Loru. Nic dziwnego, że zarówno dla legend jak i historii przedstawiano go jako pierwszego człowieka który odważył się przeciwstawić zagrożeniu z Powierzchni po długich latach niewoli.

Rozwiń
Charles R. Tanner Tumitak z Loru Zobacz więcej