Diabeł z Hollywood

- literatura obyczajowa, romans
- Nie taki diabeł straszny (tom 1)
- A Deal with the Devil
- 2023-01-18
- 2023-01-18
- 2021-08-09
- Karolina Bochenek
Może i nie jest diabłem, ale praca z nim przez sześć tygodni wydaje się piekłem na ziemi.
Hayes Flynn jest aroganckim gburem znanym z zamiłowania do szkockiej i sposobu, w jaki rozprzestrzenia swój brytyjski „urok” w całym Hollywood, nigdy dwa razy z tą samą kobietą.
Jest przy tym ostatnią osobą, dla której Tali chciałaby pracować, ale dobrze płaci, a w dodatku ma twarz, od której nawet ona nie może oderwać wzroku. Im więcej czasu spędzają razem, tym trudniej jest go nienawidzić.
Okazuje się bowiem, że pod tą zadowoloną z siebie powierzchownością kryje się serce, którego nie chce pokazać – takie, które zostało złamane dekadę wcześniej.
Tali chciałaby je dla niego posklejać, zanim będzie musiała odejść… Ale jak to zrobić, żeby przy okazji nie złamać swojego?
Kup Diabeł z Hollywood w ulubionej księgarni
Oceny książki Diabeł z Hollywood
1946 użytkowników ma tytuł Diabeł z Hollywood na półkach głównych- Przeczytane 1 605
- 2023 128
- Legimi 46
- 2024 33
- 2025 20
- E-book 18

OPINIE i DYSKUSJE o książce Diabeł z Hollywood
nie jestem fanką okładki, ale tak się świetnie bawiłam!! w końcu bohaterowie przypadli mi do gustu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie rozumiem fenomenu tej książki. Jakaś taka miałka, bez pazura. Do przeczytania i zapomnienia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper książki z tej serii.
Super książki z tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzemu to ma tak wysoką ocenę?
Akcja się nigdy nie rozwija. Gdyby zrobić z tego film to miałby on minutowe scenki. Główna bohaterka rozmawia przez telefon z siostrą, jest dialog. A akapit później jest kolejny dzień. Czytelnik nie wie jak skończyły rozmawiać, co zrobiła po ciężkiej rozmowie. Inny przykład: główny bohater z nieznanych pobudek zaprasza główną bohaterkę na drinka, flirtują, on dopija drinka i łups nowy dzień. Nie wiadomo jak się rozstali, do której siedzieli. Nie jest to nigdzie wyjaśnione. Nie czuć chemii między bohaterami. Zmęczyła mnie ta pozycja.
Czemu to ma tak wysoką ocenę?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAkcja się nigdy nie rozwija. Gdyby zrobić z tego film to miałby on minutowe scenki. Główna bohaterka rozmawia przez telefon z siostrą, jest dialog. A akapit później jest kolejny dzień. Czytelnik nie wie jak skończyły rozmawiać, co zrobiła po ciężkiej rozmowie. Inny przykład: główny bohater z nieznanych pobudek zaprasza główną bohaterkę na...
Jakież to sztampowe i przewidywalne :( wiem, to romans ale może być w nim jakaś niespodzianka? Bogaty przystojniak i średnio ogarnieta myszka no i oczywiście oboje ogarnięci obsesją seksu :) really ?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDiabeł mnie skusił, dosłownie. Takie książki są przewidywalne do bólu. On przystojny, baaaardzo przystojny, bogaty ale zły, to właśnie tytułowy diabeł. Ona biedna szara myszka, ale piękna i inna niż jego dotychczasowe kochanki. Potem wiadomo..... cała książka to jeden długi flirt, bo on nie jest taki zły a ona wbrew sobie jest nim zauroczona. Jeszcze kilka scen erotycznych i romans gotowy. Zero opisów, zero psychologii postaci, wszystko piękne, gładkie no i odrobina niezbyt wyszukanego humoru. Świat blichtru w którym kłopoty są tylko po to aby dać się wykazać bohaterowi. Odskocznia od codzienności, a ponieważ styl jest dobry więc czyta się bez męki. W moim przypadku, to było słuchanie
Diabeł mnie skusił, dosłownie. Takie książki są przewidywalne do bólu. On przystojny, baaaardzo przystojny, bogaty ale zły, to właśnie tytułowy diabeł. Ona biedna szara myszka, ale piękna i inna niż jego dotychczasowe kochanki. Potem wiadomo..... cała książka to jeden długi flirt, bo on nie jest taki zły a ona wbrew sobie jest nim zauroczona. Jeszcze kilka scen erotycznych...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzez sześć tygodni Tali zgadza się być asystentką aroganckiego Hayes'a Flynn'a, chirurga gwiazd. Mężczyzna jest oschły, zamknięty i wycofany emocjonalnie. Słynie także z jednonocnych przygód. Tali przyjmuję tę posadę z powodu problemów rodzinnych. Kobieta jest zabawna, wygadana, z sercem na dłoni.
Czy tych dwoje może połączyć coś więcej niż praca?
Czy Tali odkryje prawdziwe oblicze Hayes'a?
"Diabeł Hollywood" to historia skrząca się humorem, przekomarzanki bohaterów niejednokrotnie wywoływały mój uśmiech.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy tych dwoje może połączyć coś więcej niż praca?
Czy Tali odkryje...
Jaka ja jestem w tym zakoachana!!!
Jaka ja jestem w tym zakoachana!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem przyjemne romansidło. Czytało się szybko, wciągnęło i chyba to najważniejsze, choć trochę długo bohaterom zajęło, żeby zajarzyć swoje wzajemne zainteresowanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria pisana z perspektywy głównej bohaterki. Początkowo cieżko było mi się wkręcić w tą historie, ale stopniowo bohaterowie dali sie coraz bardziej lubić. Polecam. Książka lekka, chociaż na koniec kilka łez poleciało.