Myślokształty

- ezoteryka, senniki, horoskopy
- Burze na Słońcu (tom 4)
- Wędrówka cieni
- 2022-10-10
- 2022-10-10
Stary kemping, tajemnicze siedlisko, bohaterowie mający wiele do ukrycia i demoniczne moce czające się w okolicznych lasach. Autorka powracając po dziesięciu latach do Annowa ze swojej pierwszej trylogii, zagląda w dusze przybyłych do siedliska turystów. Prowadzi ciągły dialog ze współczesnym człowiekiem, poruszając czułe struny w jego sercu. Powieść oprócz ciekawej akcji przemyca w swojej treści wiele współczesnych manifestów dotyczących samotności, wybaczenia, wyzwolenia się od wspomnień i ucieczki przed miłością. Nasze doświadczenia rozkładamy na wielowymiarowej planszy. Aby zrozumieć istotę ludzkiego doświadczania wstępujemy na sąsiednie przestrzenie wariantów, zwiedzamy światy równoległe, przeżywając jednocześnie przygody z głównymi bohaterami z którymi bardzo łatwo jest nam się utożsamić.
Kup Myślokształty w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Myślokształty
Kolejne nieporozumienie, na które trzeba było zmarnować drzewa. Okropne, nijakie i beznadziejne. Zmarnowany czas i pieniądze. Nie polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiałam nadzieję, że autorka pociągnie wątek Annowa i mężczyzny, który nieźle namieszał głownej bohaterce. Ale to nie jest najważnejszy wątek :P Jak zwykle to co najważniejsze to manifesto w dialogach i życiorysach postaci. Nie wiem co takiego mają w sobie te neizbyt grube książki autorki, ale ich zawartość jest jak najlepszy deser dla duszy. I jakby się w tym wszystkim zostaje, a równocześnie się też otrzymuje. Mam nadzieję spotkać kiedyś autorkę na targach albo na spotkaniu autorskim. Pozdrawiam serdecznie!
Miałam nadzieję, że autorka pociągnie wątek Annowa i mężczyzny, który nieźle namieszał głownej bohaterce. Ale to nie jest najważnejszy wątek :P Jak zwykle to co najważniejsze to manifesto w dialogach i życiorysach postaci. Nie wiem co takiego mają w sobie te neizbyt grube książki autorki, ale ich zawartość jest jak najlepszy deser dla duszy. I jakby się w tym wszystkim...