Dzień niebieskiego psa

- fantasy, science fiction
- Peggy Sue i duchy (tom 1)
- Peggy Sue et les fantomes: le jour du chien bleu
- 2006-01-01
- 2004-01-01
- Barbara Janicka
Od momentu gdy nad miastem pojawia się niebieskie słońce, zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Psy grają w szachy, buty biegają po ulicach i wymierzają kopniaki swoim właścicielom, zaczyna królować chaos. Peggy Sue przeczuwa nieuchronną katastrofę. A może zwierzęta postanowiły zemścić się na ludziach. Tylko dziewczynka dostrzega niewidzialne istoty i spróbuje je powstrzymać...
Kup Dzień niebieskiego psa w ulubionej księgarni
Oceny książki Dzień niebieskiego psa
552 użytkowników ma tytuł Dzień niebieskiego psa na półkach głównych- Przeczytane 489
- Z biblioteki 7
- Fantastyka 5
- Dzieciństwo 5
- Dla dzieci i młodzieży 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dzień niebieskiego psa
Ciekawa książka z gatunku young-horror, której chyba inni recenzujący nie zrozumieli. Bardzo polecam, nie tylko nastolatkom.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka jest przerażająca! Napisana językiem młodych, lecz ogromnie poważna. Choć ma parę błędów redakcyjnych, to ogółem jest mało sztampowa (może poza bohaterami).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla dzieciaka to w sumie bym poleciła
Dla dzieciaka to w sumie bym poleciła
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRzadko daję pałę, ale tym razem nie mam wątpliwości. Dla kogo to ma być?! To jest jakiś horror klasy C albo i D i na pewno nie powinny czytać go dzieci. To są wizje jakiegoś chorego umysłu. Na dokładkę są jeszcze kolejne części, a przynajmniej jedna. Jeśli o mnie chodzi nigdy więcej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka kierowana jest do nastolatków, mimo to przeczytałam ją z niekłamaną przyjemnością, mile zaskoczona pomysłami na rozwój fabuły. Przyznam, że zaczynając czytać, brałam do rąk książkę, która miała mnie przenieść do świata dziecięcych fantazji i pozwolić odpocząć od rzeczywistości, tymczasem dostałam coś więcej - poczułam i dreszcz grozy, gdy wczułam się w skórę głównej bohaterki, a jej perypetie, mimo małych niedociągnięć w niektórych wątkach, sprawiły, że nie oderwałam się od lektury dopóki nie doczytałam jej do końca.
Polecam, nie tylko nastolatkom!
Książka kierowana jest do nastolatków, mimo to przeczytałam ją z niekłamaną przyjemnością, mile zaskoczona pomysłami na rozwój fabuły. Przyznam, że zaczynając czytać, brałam do rąk książkę, która miała mnie przenieść do świata dziecięcych fantazji i pozwolić odpocząć od rzeczywistości, tymczasem dostałam coś więcej - poczułam i dreszcz grozy, gdy wczułam się w skórę głównej...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedna z moich ulubionych książek w dzieciństwie.
Jedna z moich ulubionych książek w dzieciństwie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedna z ulubionych książek dzieciństwa. Dla 8 latka naprawdę straszna!
Jedna z ulubionych książek dzieciństwa. Dla 8 latka naprawdę straszna!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka wciągnęła mnie od pierwszych stron, w miarę jednak, gdy fabuła posuwała się do przodu, miałam do niej coraz więcej zastrzeżeń. Mimo iż długie momenty nudziły mnie, a większą cześć czytanie polegało na wyczekiwaniu, kiedy to wreszcie wydarzy się coś naprawdę ciekawego, książka nie pozwalała od siebie odejść. Koniec końców, całą treść połknęłam w jeden dzień i po niedługim czasie sięgnęłam po następną część. Książka na pewno wzbudza ciekawość i oddziałuje na wyobraźnię.
Książka wciągnęła mnie od pierwszych stron, w miarę jednak, gdy fabuła posuwała się do przodu, miałam do niej coraz więcej zastrzeżeń. Mimo iż długie momenty nudziły mnie, a większą cześć czytanie polegało na wyczekiwaniu, kiedy to wreszcie wydarzy się coś naprawdę ciekawego, książka nie pozwalała od siebie odejść. Koniec końców, całą treść połknęłam w jeden dzień i po...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTą książkę mogę czytać w nieskończoność ;)
Tą książkę mogę czytać w nieskończoność ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna książka, która opowiada o niezwykłej dziewczynce, obdarzonej nadludzkimi zdolnościami. Ogółem mówiąc widzi duchy, które są stwórcami Ziemi i ludzi. Okazuje się, że my jesteśmy zwykłymi marionetkami! Nasze życie zależy od humoru istot, których i tak nie widzimy! Czy dziewczynce uda się ocalić miasto przed zagładą szalonych zwierząt? Czy powstrzyma duchy? Tego przekonajcie się sami =D
Bardzo fajna książka, która opowiada o niezwykłej dziewczynce, obdarzonej nadludzkimi zdolnościami. Ogółem mówiąc widzi duchy, które są stwórcami Ziemi i ludzi. Okazuje się, że my jesteśmy zwykłymi marionetkami! Nasze życie zależy od humoru istot, których i tak nie widzimy! Czy dziewczynce uda się ocalić miasto przed zagładą szalonych zwierząt? Czy powstrzyma duchy? Tego...