Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje?

Okładka książki Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje? autora Adam Szustak OP, 9788367290098
Okładka książki Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje?
Adam Szustak OP Wydawnictwo: RTCK (Rób To Co Kochasz) poradniki
poradniki
2022-07-02
2014-12-05

Kup Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje?

Polecam

Polecam

Uwielbiam książki o. Szustaka. Ta książka znów zawiera mnóstwo fragmentów z Pisma Świętego interpretowane pod kątem danego problemu. Bardzo w punkt, bardzo trafne spostrzeżenia o. Adama na temat konkretnych cudów Jezusa. Jednak zgadzam się z jedną z osób opiniujących tutaj, że schemat rozplątywania relacji wszędzie taki sam, "na teściową". Ja czytałam tę książkę pod innym kątem - dlaczego nie potrafię z nikim zbudować relacji, co jest ze mną nie tak. I pod tym kątem książka jest świetna. Mnóstwo przykładów z Biblii patologicznego funkcjonowania w tym świecie, który uniemożliwia osobie zbudować trwałe satysfakcjonujące relacje. Jeśli ktoś się boryka z tym problemem i wierzy w Jezusa - ta książka jest zdecydowanie strzałem w dziesiątkę ;)

A na marginesie ja bym dała inny tytuł: Rozplątani. Jak naprawić siebie by budować trwałe relacje? ;)

9/10
Kto w swoim życiu nie ma trudnych (bądź trudniejszych) relacji, które chciałby (nawet tylko w głębi duszy) naprawić? Pewnie prawie wszyscy - bo wszyscy jesteśmy ludźmi. Mamy swoje przyzwyczajenia, poglądy, przekonania. I nie zawsze relacje z drugim układają nam się tak, jakbyśmy chcieli. Dodatkowo dochodzą różne relacje - jedne, które sami wybieramy (z przyjaciółmi, ze współmałżonkiem) ale też takie, w które wchodzimy po części bez naszego pełnego wyboru (relacje w pracy, relacje z dzieckiem). Co więc zrobić, żeby rozplątać te ludzkie relacje i żeby każdemu żyło się lepiej?

Nie powiem, że ta książka to jedyne rozwiązanie - i że posiada w sobie prawdę objawioną. Niemniej techniki czy podpowiedzi, które zawiera w niej o. Adam Szustak brzmią naprawdę sensownie i mogą zdecydowanie pomóc w trudnych sytuacjach. Nie ukrywam, że kilka rzeczy dało mi do myślenia - szczególnie w kontekście rozmowy z nastolatkiem.

Dla mnie to naprawdę bardzo dobra książka, którą polecam.

9/10

407 użytkowników ma tytuł Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje? na półkach głównych
66 użytkowników ma tytuł Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje? na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje?

Dodaj cytat z książki Rozplątani. Jak naprawiać trudne relacje?